Bekijk RSS Feed

Erik T

Goji Bessen, fruit van de toekomst?

Waardeer dit bericht
Heeft u ooit van goji bessen gehoord? Veel mensen die bezig zijn met hun gezondheid en met name gezond eten, hebben weleens van deze bessoort gehoord. Goji bessen zijn enorm in populariteit aan het toenemen in Nederland, en de rest van de Westerse wereld. Maar waarom nu deze ophef over een bes?

Goji bessen worden in AziŽ al eeuwenlang gezien als ťťn van de gezondste fruitsoorten op de wereld. Onderzoeken naar de goji bessen hebben verbluffend positieve resultaten opgeleverd. Er mag wel gezegd worden dat goji bessen zich mogen scharen tussen de zogenaamde superfoods. Verwachting is dan ook dat goji bessen zullen gaan horen tot de grote der fruitsoorten en dat we deze bessen binnen enkele jaren gewoon in de supermarkt tegen gaan komen.

Goji bessen bevatten veel goede stoffen voor het lichaam zoals vitamines, mineralen, goede vetzuren en antioxidanten. Goji bessen voorzien dus in een hoop van onze dagelijkse behoefte naar deze stoffen. Antioxidanten gaan vrije radicalen in ons lichaam tegen, afvalstoffen die zorgen voor afbreuk van ons lichaam. Het gebruik van goji bessen, bijvoorbeeld dagelijks een glas sap of een handje gedroogde bessen, kan zorgen voor verbetering van de concentratie, het tegen gaan van stress, het verbeteren van het gezichtsvermogen, het verlagen van de bloeddruk en zelfs in het gevecht tegen kankercellen hebben goji bessen goede resultaten getoond in Westerse onderzoeken. Al met al dus een hele gezonde bes!

Zijn er dan helemaal geen risisco's? Goji bessen zijn giftig. Misschien heeft u dit weleens gehoord maar dit klopt absoluut niet. Goji bessen zijn niet giftig. De bessen zijn vruchten van de Lycium Barbarum, een plant uit dezelfde familie als de aardappel, aubergine en de tomaat. Deze Lycium Barabrum is een giftige plant. De hoeveelheden gif zijn echter niet schadelijk voor mensen maar wel voor insecten. Het wordt gebruikt als een afweersysteem tegen deze kleine vriendjes. Het eten van de goji bessen is echter geheel onschadelijk. Er zijn echter wel verhalen te vinden waarbij mensen last hebben gekregen van bijvoorbeeld uitslag na het eten van goji bessen. Ik gebruik de bessen zelf ook en ik heb nog nooit ergens last van gehad. Het is echter raadzaam om een spe******t te raadplegen, mocht u last krijgen van symptomen na het gebruiken van goji bessen.

Wilt u meer weten over deze ontzettend gezonde bes? Lees er alles over op deze site http://gojibessen.nu/

Reacties