(ex)gebruikers van AD

 1. Agnes574
  Agnes574
  Ik heb 12 jaar verschillende antidepressiva gebruikt...
  Ik moet zeggen dat ik er tijden héél goed mee ben geweest (met zoloft50 en sipralexa,de anderen bevielen mij totaal niet!!),maar gelukkig is het me gelukt af te bouwen en te stoppen....hoera!!!
  Ik voel mij énorm goed nu en hopelijk hoef ik ze nooit meer te slikken!!
 2. Felice
  Felice
  Ik heb al veel geschreven bij Ad, seroxat op het forum.
  Weet niet wat hier op dit moment aan toe te voegen, maar ''join the club''! Ik gebruik nu 7 jaar seroxat en eigenlijk, ondanks de bijwerkingen als dikker worden, vergeetachtigheid (wat denk ik hierdoor komt, maar ja, bewezen is het niet..?) is het eigenlijk toch het beste wat me overkomen is om psychisch sterker te zijn en ook in het sociale verkeer.
  Ik slik 20 mgr. per dag en merk dat pogingen tot afbouwen meteen problemen geeft, dat wel. We zijn tot elkaar ''verdoemd'',''veroordeeld'', seroxat en ik, haha...ik zou er graag van af willen, maar wil er geen drama van maken dat ik het nodig heb.
 3. Petra717
  Petra717
  Hoi allemaal,

  Ik heb zelf meerdere soorten AD's gehad en bij geen een voelde ik me prettig, vooral de bijwerkingen waren voor mij heel ongemakkelijk. Denk dat het ook mee speelt dat k er zelf totaal niet achter stond en mijn lichaam heel fel op medicatie kan reageren. Zelf was ik erg bang om verslaafd te raken aan AD (me lichaam was eerder verslaafd geweest aan zware medicatie) en dat ik er niet vanaf zou komen.
  Toch ben ik blij dat ik het heb geprobeerd, ben er niet aan verslaafd geraakt Afbouwen ging redeljk....
 4. Petra717
  Petra717
  Mag ik vragen wat voor jullie de reden was om te starten met AD en/of afbouwen, doorgaan?

  knuffel
 5. Agnes574
  Agnes574
  reden om te starten...depressie
  reden om te stoppen...depressie na vele jaren eindelijk foetsie!!
 6. Petra717
  Petra717
  Zouden de mensen die starten met AD zouden die naast hun AD ook in behandeling moeten om te werken aan hun psychische klachten en zo uiteindelijk weer op eigen benen verder te kunnen?
  Mijn vraag is dan ook gelijk aan jullie, toen jullie begonnen met de AD gingen jullie ook in behandeling bij een psycholoog/psychotherapeut/psychiater?
 7. `treu
  `treu
  hallo allemaal,
  ik heb sinds m'n 20e in meerdere en mindere mate last van paniek/angstaanvallen(ik ben nu 36), vooral met autorijden heb ik moeite. Nu gebruik ik sinds oktober paroxetine en ik moet zeggen dat de aanvallen veel minder vaak en minder heftig zijn. Ik baal er alleen van dat ik er zo van groei. Het lukt ook haast niet om af te vallen. Wat is jullie ervaring hiermee?Ik heb ook weleens het gevoel dat alles wordt afgezwakt. Ik maak me lang niet meer zo druk om alles. Dit is soms wel makkelijk maar ik heb ook wel eens het gevoel dat ik te makkelijk wordt.ook m'n libido is behoorlijk minder geworden. Dit zijn toch redenen waarom ik denk ik af wil bouwen, maar ik ben bang dat de aanvallen in volle heftigheid terug komen. hebben jullie hier ervaring mee?ik begin in september trouwens wel met cognitieve gedragstherapie, ik hoop daardoor beter met de aanvallen om te kunnen gaan.
 8. Petra717
  Petra717
  Hoi Treu,

  Het kan zijn dat paroxetine niet de juiste ad voor jouw is. Veel ad's hebben gewichtstoename als bijwerking, toch zijn er echter wel (nieuwere) ad's met ,imder tot geen bijwerkingen. Het afgezwakken van je gevoelens is juist de werking van ad. De andere bijwerkingen waar je last van hebt zijn niet ongewoon. Je moet voor jezelf rustig de voor en tegens afwegen. Belangrijk is wel te overleggen met je arts over je twijfel, mogelijk kan hij/zij je helpen met je keuze.

  Zelf heb ik ook een korte tijd paroxtine gebruikt. Dat was voor mij een ware ramp! Het lastige met medicijnen is dat niet iedereen gelijk reageert op medicatie. Ik ben gestopt met de ad, het was voor mij te veel gepuzzel naar de juiste ad en merkte weinig positieve werking. Zo probeer ik nu zonder ad, d.m.v. therapie te werken aan mijn gevoelens. Dit gaat met ups en downs. Merk dat structuur en regelmaat erg belangrijk zijn, dat geeft mij hou vast en zo weet ik ook waar ik aan toe ben.

  Hoop dat je hier iets aan hebt.
  petra
 9. toro
  toro
  Hallo allemaal,

  Ik ben nieuw hier.
  Ik gebruik sinds enkele weken Sipralexa.
  Is er iemand die ook dit medicijn neemt?

  Groetjes, Hilde
 10. elly31
  elly31
  Hoi,
  Ik gebruik seroxat 15 jr. Volgens mij doet het al 10 jr niks meer voor mij. Waarom is daar geen zicht op door huisartsen. Ik slaap minstens 14 uur per dag. Geen energie meer is steeds een beetje afgenomen en mijn libido is nul.Gevolg relatieproblemen
  Ben nu bezig te stoppen met 1 ml per 2 weken. Ik nam 1 tablet 20 mg per dag. Wat kan ik verwachten?

  groetjes, Elly
 11. toro
  toro
  Hoi Elly,

  Heeft de huisarts dan nooit iets anders voorgesteld voor jou? Mag toch niet zijn dat je geen energie meer hebt met antidepressiva!
  Misschien is Seroxat niet het juiste voor jou?
  Mijn libido is ook nul.
  Ben vandaag overgestapt naar Wellbutrin.
  Dat zou als bijwerking geen sexuele stoornissen hebben. Ben eens benieuwd!
  Ik begrijp dat dat kan leiden tot relatieproblemen. Is voor beiden niet fijn een libido van nul. Op relatieproblemen zit je natuurlijk ook niet te wachten.
  Misschien eens info aan je huisarts vragen over Wellbutrin?

  Groetjes, Hilde.
 12. Ladycatjuhh
  Ladycatjuhh
  hallo ik ben ook nieuw hier en gebruik al 16 jaar chlomipramine dit om mijn angst en paniek aanvallen tegen te gaan.
  Ik heb het zelf in de hand om mijn dosis te verhogen daar is geen toezicht op aan de ene kant vind ik dit geweldig natuurlijk want asl ik een slecht periode door maak verhoog ik mijn dosis gewoon. en na een poos ga ik dan mijn dosis weer afbouwen.

  Dit doe ik al zo'n 13 jaar de eerste 3 jaar was er toezicht over daarna kon ik mijn medicijnen gewoon telefonisch bestellen Wat ik nu dus nog steeds doe.

  Ik heb er nog steeds baat bij en mijn leven is door mijn medicijnen weer vrij normaal. Alleen ook mijn gewicht is toegenomen en heb ik moeite om dit eraf te krijgen, daar deze medicijnen me de hele dag een honger gevoel geven. Maar daar valt ook mee te leven hoor....

  Vriendelijke groetjes van Dolly
 13. wiekeltje
  wiekeltje
  Ik heb zo'n 10 jaar AD gebruikt. Ik begon met prozac, toen efexor, weer prozac, parroxitine en nu ben ik er eindelijk vanaf. Ben er trouwens zelf mee gestopt. Ik was het zo zat om elke dag die pillen in mijn lijf te stoppen. Deze pillen onderdrukken alleen de gevolgen van een depressie of angst, maar het probleem gaat er niet van weg. Toen ik ging afbouwen voelde ik me rot. Moe, prikkelbaar, chagerijnig en noem maar op. Na een week of vier begonnen deze afkickverschijnselen af te nemen en ik moet zeggen: IK voel me nu stukken beter dan voor ik met de AD begon en tijdens het gebruik ervan. Ik vind eigenlijk dat artsen te snel een AD voorschrijven aan personen die dit duidelijk niet nodig hebben. Een praatgroep is vaak veel beter dan die pillen. Praten met mensen die ook problemen hebben die met jouw problemen vergeleken kunnen worden, is wat mij betreft een veel betere oplossing. Dat neemt niet weg, dat er uiteraard nog wel een grote groep mensen is die wel baat zullen hebben met de antidepressivia.
 14. dierckxchristel
  dierckxchristel
  Heb in '92, '97, '06, en '08 een depressie gehad. De eerste keer heb ik niets gedaan, enkel een kalmeermiddel voorgeschreven gekregen, waar ik nu nog aan vast zit (nl. acton). De tweede maal in behandeling geweest bij een psychologe. De derde maal een combinatie van psychologe en AD. Eerst begonnen met seroxat, maar zonder resultaat, en toen overgeschakeld op sipralexa, wat blijkbaar voor mij een prima middel is. Gestopt met sipralexa begin 2008. In augustus terug in depressie geraakt, mede daar mijn fysische gezondheid het liet, en nog laat, afweten. Ben terug gestart met sipralexa, een half per dag, en terug naar psychologe gegaan. Na een week of zes mag ik zeggen dat mijn moraal terug beter is.
  Volgens mij en mijn huisarts, had ik eigenlijk beter niet gestopt met de sipralexa. Dit zou mee aan de oorzaak liggen dat ik mijn fysische problemen niet goed te baas kon.
  Daarom neem ik nu nog braaf elke dag een halve sipralexa, en dat blijkt voor mij voldoende te zijn.
  Maar ik wil toch iedereen aanraden : praat erover, dat is nog het beste medicijn. Zoek een goede psychologe, waar je je thuis bij voelt.
  Veel succes en vooral veel beterschap aan iedereen.
  Christel
 15. Iemie
  Iemie
  Dag,

  Ik ben een vrouw van 59 jaar. Na een schildklier operatie, op mijn 28ste jaar ben ik lichamelijk en geestelijk zeer kwetsbaar geworden. Ik raakte een paar maal behoorlijk overspannen. Ik ben op mijn 45ste op een onbegrijpelijke manier uit mijn werk gezet. Ik ben na een half jaar Seroxat gaan gebruiken, op advies van mijn behandelaar. Ik heb wel weer gewerkt. En in de tijd tussen toen en nu heb ik noge andere antidepressiva geslikt. Nu gebruik ik al een poos Efexor.
  Ik ben sinds vorig jaar september depressief. Met kleine ups en behoorlijke downs. Ik kreeg ook paniekaanvallen.
  In overleg met de psychiater ben ik naar Brainclinics, Nijmegen gegaan. Ik ben daar nu onder behandeling. Ik ben Efexor aan het afbouwen. Om vervolgens Wellbutrin te gaan slikken.
  Ik hoop dat rTMS bij Brainclinics helpt. Er is een site op Internet.
  Ik vraag mij af hoe mensen een depressie ervaren. Bij mij uit het zich in enorme onmacht over mijn "doen". Net of alles vast zit in mijn lichaam en geest. En een enorme vermoeidheid. Ik droom erg veel. Ik begon anderhalf jaar geleden erg te transpireren. Onderzoek gedaan naar feochromocytoom, een bijnier afwijking. Dat bleek gelukkig niet geval te zijn.
  Ik wens iedereen veel sterke!!
 16. pattyk
  pattyk
  beste mensen heb serxat gebruikt paroxetine en efexor en het werkt allemaal wel vaag denk ik maar het vreemste van alles ben nu er van af en voel mij veel beter heb af en toe wel paniek aanvalletjes en stemmingen maar gezonder manier denk dat elk mens op zijn tijd dat wel eens heeft maar zodra het kian probeer ermee te stoppen want het helpt allemaal wel maar tijdelijk hoor maak afspraken met jezelf om juist over sommige dingen niet meer te piekeren en word aanvallen de baas probeer de baas over jezelf weer te worden en dan zal je zien dat je in de maanden vanzelf sterker word probeer zo min mogelijk na te denken en geniet meer het leven is te korgt om alsmaar depresief te zijn en voor vrienden en familie is een zonnestraal veel leuker laat negatieve gebeurtenissen je niet de baas te worden zo heb ik emzelf echt sterker gemaakt is ben nog vrij jong hoor 27 en duurde bij mij maar enkele jaren maar ben blij hoe het nu gata sterkte jongens..
 17. L.Niezing
  L.Niezing
  Hallo ik ben nieuw en een vrouw van 51 jaar. ik neen op dit moment Zoloft 100 mg. op dit moment gaat het helemaal niet zo goed want ik heb geproberd om af te bouwen van 100 mg naar 75 mg en dan naar 59 mg. na enkele weken ben ik maar weer gaan verhogen van 50 mg naar 75 mg en nu 4 dagen naar 100 mg, maar ik voel me echt bescheten. is net of 75 mg te weinig zijn en 100 mg te veel. heb al vaker afgebouwd maar ook snel weer opgeboiwd omdat het niet ging. wat ik wel niet heb bij Zoloft is gewichtstoename dat had ik 11 jaar geleden bij Remeron wel en daar kon ik niet mee leven was dood ongelukkig met mijn gewicht. ik vraag me af of het in enkele weken weer beter met me gaat want nu heb ik nog veel rare dingen is net of ik me zelf niet meer ben want ik heb hele raare gevoelens van binnen en snel ruzie met mensen van wie ik toch hou gewoon om dat ik niet meer weet hoe ik me moet gedragen, ben op dit moment snel agressiev e.zv. Groetjes
 18. minerur
  minerur
  hallo
  Ik heb ongeveer een 8 jaar cipramil genomen en deel nu met vreugde mee dat ik er volledig vanaf ben Moet wel toegeven dat het niet gemakkelijk geweest is, maar heb toch kunnen doorzetten. Heb een heel goede begeleiding gehad van mijn huisarts. Hij had mij een schema opgesteld om af te bouwen, maar blijkbaar was dit voor mij nog te snel en ben ik dus op mijn gevoel afgegaan. Heb echt geluisterd naar mijn lichaam. De laatste weken heb ik mijn medicatie laten maken door de apotheek op voorschrift van de huisarts. In het begin nam ik 1x20mg, daarna ben ik beginnen afbouwen tot op 1/4. Daarna heb ik milligram zelf laten aanpassen, eerst 3 mg en op het laatste 1mg en zo ben ik er uiteindelijk vanaf geraakt. En momenteel voel ik mij vrij goed.
  Paniek en angstaanvallen zijn volledig verdwenen

  Dus voor iedereen die wil of probeert te stoppen, luister vooral naar je lichaam en doe niets overhaast,neem de tijd om af te bouwen .

  groetjes minerur
 19. bar761
  bar761
  hallo allemaal,
  wordt deze site niet meer gebruikt??
  omdat het laatste bericht in mei 2009 geplaatst is.
  ik zou wel graag doorgaan hiermee, om zo wat ervaringen overAD te delen
  groeten,
  barbara
 20. sietske763
  hallo allemaal,
  slik al heeeel lang AD, heb ook 2 jaar psychotherapie gehad, heel veel geleerd van de gesprekken, maar AD bleven nodig.
 21. sietske763
  hallo allemaal,
  slik al heeeel lang AD, heb ook 2 jaar psychotherapie gehad, heel veel geleerd van de gesprekken, maar AD bleven nodig.
 22. sietske763
  hallo allemaal,
  slik al heeeel lang AD, heb ook 2 jaar psychotherapie gehad, heel veel geleerd van de gesprekken, maar AD bleven nodig.
 23. dotito
  dotito
  Ook ik heb jaren een Ad gebruikt voor een zwaar depressie en angstaanvallen.
  Momenteel ben ik ook al een tijdje clean,daar ben ik ook heel blij om.
  Ik ben van aard iemand die niet voor de pillen is.
  Alleen wanneer het echt niet anders kan.
  Moet zeggen bij mij heeft het AD wel goed geholpen,alleen dat mijn goesting naar sex wel veel minder was.
  En ik werd ook heel dik van dat AD dat ik nam.
  Ik heb destijds ook bijna alles geprobeerd,en enige waar ik tegen kon was lerivon.
  Bij de andere AD had ik teveel bijwerkingen.Heeft wel een lange tijd geduurd voor dat ze het juiste AD hebben gevonden.
  Bij het afbouwen van het AD heb ik geen hinder ondervonden.
  Daar had ik na al die jaren toch schrik voor.
  Ben blij dat ik nu zonder AD leef,maar ik ben wel nog steeds voorzichtig.

  Do
 24. cristina
  cristina
  hallo, ik ben nieuw hier. Ik neem al een tijdje Serlain. Heeft iemand al hier ervaringen mee. Ik zou het graag willen afbouwen. uiteindelijk blijkt dat ik niet teveel hooi op mijn vork moet nemen, ik ben veel te gedreven. Ik ben 3 jaar geleden eens goed gecrashd, volledig uitgebrand, paniekaanvallen.... Ik neem nu serlain 50mg 1 per dag en xanax retard 0.50mg 2 per dag, heb de xanax terug verhoogd naar 2 omdat ik terug ernstige paniekaanvallen kreeg. Ik heb besloten om minder te gaan werken, en dat ik meer tijd voor mezelf moet nemen. Ik vlieg altijd van de ene kant naar de andere. Ik hoop dat dit mij gaat kunnen helpen om van de medicatie af te geraken.
 25. angelique67
  angelique67
  hallo,ik ben hier nieuw, en heb al heel wat gelezen over alle afkickverschijnselen van paroxetine. Ben aan t afbouwen na een gebruik van 16 jr. De eerste maanden ging t goed, ben van 20 mg. naar 10 mg. gegaan. Zit nu 1 week op 10 mg en krijg nu steeds hele rare rillingen/tintelingen. vooral s nachts als ik wil gaan slapen. Ben ook enorm moe, niet normaal meer. De rillingen komen echt van binnen uit en dan lijkt t wel of ik even onder stroom sta. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Groetjes Angelique
 26. psychotherapeutjanschrans
  psychotherapeutjanschrans
  ik lees hier veel reacties van mensen die antidepressiva nemen en daar vaak wel iets of zelfs veel aan hebben. Op zich is het goed dat men een manier vindt om het leven wat lichter te ervaren. Anderzijds pakken pillen niet de oorzaak aan van het probleem. Ik zou pleiten voor medicatie als die de mogelijkheid tot en het effect van een psychotherapie vergroten. In de literatuur gaat men ervan uit dat antidepressiva slechts in 10 à 15% zinvol zijn.
 27. psychotherapeutjanschrans
  psychotherapeutjanschrans
  Bovenstaande bewijst alleen maar dat antidepressiva een zeer grote impact op het lichaam hebben die tot heden te weinig onderzocht zijn door onderzoekers die niet afhangen van de farmaceutische industrie. Mijn dagelijkse klinische praktijk bewijst dat www.psycholoog-jovo.be/depressie-behandeling.html">behandeling depressie door psychotherapie er vaak voor zorgt dat antidepressiva kunnen afgebouwd worden op korte termijn.
 28. Hugo1965
  Hugo1965
  Hallo allemaal,

  Ik slik ook anderhalf jaar ad. Eerst wellbutrin, waar ik behoorlijk van bijkwam en wat weinig deed aan mijn depressieve klachten en nu slik ik sinds 8 weken valdoxan.
  De eerste zeven weken merkte ik er nauwelijks iets van, behalve dat ik er stuk beter door sliep, maar nu...sinds een week lijk ik door de depressie heen te raken.
  Dat is mooi zou je zo zeggen, echter ik voel een grote mate van onrust in lijf en leden. En vraag me nu af of ik moet blijven doorslikken of dit middel even aan de kant moet leggen?

  Groeten Hugo
 29. gossie
  gossie
  Hoi Hugo,

  ik neem aan dat je naast je medicatie, ook gesprekken hebt.! Dit is zeer belangrijk. Als valdoxan je wel helpt, dat je weer jezelf gaat voelen. Zou ik niet zo stoppen. Doe dit in overleg met je therapeut, psych.

  Sterkte Hugo, groet van Gossie
 30. gossie
  gossie
  Hoi (ex-) gebruikers van AD.

  Ik heb een vraag; "kijken jullie elke dag naar dit onderwerp?"
  Ik merk bij mijzelf op dat ik zo nu en dan naar deze groep kijk........... En dan soms te laat ben met reageren...... Sorry bij deze.

  groet, Gossie
 31. Geram
  Geram
  Hoi,

  Ben nu ruim 3mnd gestopt met seroxat na anderhalf jaar langzaam afgebouwd te hebben.
  Heb nu nog steeds last van erge vermoeidheid, overgevoelig voor het licht van de pc en tv en geluid. Krijg er zo noem ik het, kopstoring.
  En heb last van angst, pure angst en geen paniek of hyperventilatie.
  Herkent iemand dit?
  Grtjs
Weergeven resultaten 1 tot 31 van 31