Weergeven resultaten 1 tot 2 van 2

Onderwerp: Trichomonas - Artikel

 1. #1

  Premium ++ Account
  Sylvia93's Avatar
  Lid sinds
  26-07-2008
  Locatie
  Noord-Holland
  Posts
  4.188

  Exclamation Trichomonas - Artikel

  Trichomoniasis is een seksueel overdraagbare aandoening (soa), veroorzaakt door een parasiet. Trichomoniasis komt over de hele wereld veel voor. De infectie is goed te behandelen en heeft zelden ernstige gevolgen. Lang niet iedereen met deze soa krijgt er klachten van. Vrouwen hebben vaker klachten dan mannen door de aanwezigheid van de parasiet.

  Klachten bij de vrouw

  Vrouwen kunnen door trichomoniasis last krijgen van een ontstoken vagina. Zij hebben dan vooral klachten van onaangename, vies ruikende afscheiding, die groenig van kleur kan zijn en soms schuimt. De schaamlippen en de binnenkant van de vagina kunnen rood en geïrriteerd zijn. Daardoor kan plassen ook pijnlijk zijn.

  Klachten bij de man
  Mannen merken meestal niets – of heel weinig – van trichomoniasis. Bij hen gaat de infectie in het algemeen spontaan over. Soms leidt de infectie tot een ontsteking van de plasbuis. Deze ontsteking gaat gepaard met een branderig gevoel bij het plassen en soms afscheiding uit de plasbuis. Ook kan de eikel rond de uitgang van de plasbuis rood en geïrriteerd zijn.

  Mogelijke gevolgen van Trichomoniasis
  Trichomoniasis leidt zelden tot ernstige complicaties. Deze soa verhoogt wel het risico op overdracht van hiv. En er zijn ook aanwijzingen dat de parasiet voor problemen kan zorgen tijdens de zwangerschap (waaronder vroeggeboorte).

  Behandeling
  De behandeling bestaat uit een eenmalige dosis antibiotica. Het is belangrijk dat ook de seksuele partner(s) wordt (worden) behandeld, ook als die geen klachten heeft (hebben).

  Partnerwaarschuwing

  Het is belangrijk dat alle seksuele partners uit de laatste vier weken worden gewaarschuwd en (mee)behandeld, ongeacht of zij wel of geen klachten hebben.

  Bron: www.soaaids.nl

 2. #2

  Standaard Re: Trichomonas - Artikel

  Meer info over trichomoniasis