Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
Weergeven resultaten 51 tot 92 van 92

Onderwerp: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

 1. #51
  Premium ++ Account dotito's Avatar
  Lid sinds
  15-11-2008
  Locatie
  Antwerpen
  Posts
  3.654

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Ik doe mee pffffffffffffffffffffff.......
  Alleen je eigen denken maakt je bewust van geluk of ongeluk


  Elke betere wereld begint met jou en in jou.
  Niet morgen bij een andere, maar vandaag bij jezelf

 2. #52
  Premium ++ Account Luuss0404's Avatar
  Lid sinds
  13-05-2009
  Locatie
  Groningen
  Posts
  5.659

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Vooropgesteld wil ik even mededelen dat AD(H)D en andere "nieuwe" ziektes wetenschappelijk bewezen zijn!!!
  De maatschappij van tegenwoordig is prestatiegericht, egoïstischer, heel erg druk want je moet als mens van alles kunnen en doen (school, opleiding, werk, hobby, sport, muziek, steeds eerder keuzes maken) en alles moet en gaat steeds sneller, helaas kan niet iedereen daar door welke reden dan ook in mee komen en dan wordt je al snel naast de maatschappij geplaatst en dat vind ik heel erg jammer!
  Zo'n 15 jaar geleden had ik ook een jongen in de klas die bestempeld werd als dom, lui en asociaal, hij werd steeds in de hoek gezet omdat hij 'onhandelbaar' was, hij werd door iedereen de grond in getrapt, zijn zelfrespect en zelfvertrouwen gingen door de gootsteen heen, later bleek deze zelfde jongen ADHD en Dyslexie te hebben en uiteindelijk met de juiste begeleiding heeft hij een opleiding af kunnen maken! Als dit niet bekend was geworden en die hulp/begeleiding er niet was geweest dan was het heel anders gelopen!

  Ik heb ergens gelezen dat Reuma, Fibromyalgie, ADHD en andere "nieuwe" ziektes veroorzaakt KUNNEN worden doordat we verkeerd voedsel innemen. Ik denk dat daar wel een kern van waarheid in zit, want het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat de gezondste mensen op aarde de mensen zijn die door onze Westerse optiek worden gezien als "barbaren". Deze mensen gebruiken alles van een dier of plant wat eetbaar is en wat niet eetbaar is daar maken ze kleding en andere voorwerpen van en die gebruiken geen chemische e-nummers, bestrijdingsmiddelen, hormonen en al die andere rotzooi die er door ons huidige eten of door het eten van de dieren die wij eten wordt gegooid waar we ziek van kunnen worden maar waar ook medicijnen voor bestaan om ons weer 'beter' te maken. Zoals bv Aspartaam wat voorheen verboden was omdat het erg slecht is voor ons mensen en vooral voor jonge kinderen omdat wij dit niet op een goede manier kunnen afbreken of verwerken in ons lichaam, maar wat onder druk van de regeringen, overheden en farmaceutische industrie (want er was al een medicijn voor gemaakt om ons weer 'beter' te maken) alsnog goedgekeurd is en dat bv een natuurlijke zoetstof als Stevia is afgekeurd omdat er geen geld mee verdient wordt (nee dan worden mensen niet bang, worden ze niet ziek en hebben ze geen medicatie nodig om het 'beter' te maken)...

  Ik ben het er alleen niet mee eens dat opvoeding en voedsel de (enige) oorzaak zijn dat er meer mensen en kinderen ADHD en aanverwante ziektes hebben.
  Een gezin dat ik ken verbouwt zelf hun eigen eten zonder bestrijdingsmiddelen (ja tenzij je lieveheersbeestjes en bijen meetelt), eten vegetarisch, hebben veel tijd voor hun kinderen en elkaar, roken en drinken niet, maar ondanks dat de kinderen gewenst waren en ze alles 'goed' doen wat voeding en opvoeding aangaat heeft toch hun ene dochter een vorm van autisme! En daarnaast ken ik ook mensen die zo ongezond eten als ik weet niet hoe (junkfood, veel drank, zeker geen groente/fruit), die nooit tijd nemen van elkaar en toch zijn deze mensen zo gezond als een vis!
  Al met al denk ik dat het per persoon en per situatie verschilt waarom de ene persoon wel ADHD heeft en de andere niet en hoe je ervoor gaat zorgen dat iemand gelukkig wordt en kan leven met zijn of haar 'anders zijn'. Je kan nog zoveel veranderen aan voedingspatronen, opvoedingsmethodes en dergelijke, soms gaat dat helemaal niks helpen!
  Als iemand gebaat is bij bv Ritalin om een heldere structuur te krijgen en te behouden zodat diegene zijn/haar dagelijkse activiteiten kan doen dan is dat in mijn ogen helemaal goed, mits die persoon dat zelf ook wil!
  Daarnaast denk ik wel net als Ronald dat bij drukke kinderen te snel wordt gezegd dat die ADHD, PDD-NOS of iets dergelijks hebben en er dan te snel medicatie wordt voorgeschreven ipv naar andere/meer begeleiding of structuur of therapievorm te kijken...

  Ik hoop dat niemand zich persoonlijk aangevallen voelt!

  Liefs Luuss
  Verlies nooit de moed: soms gaat de deur pas open met de laatste sleutel van de bos

 3. #53
  Premium ++ Account ikke64's Avatar
  Lid sinds
  05-03-2009
  Locatie
  Weurt bij Nijmegen
  Posts
  1.002

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  @ Luuss,
  Ik ben het met je eens dat er allerlei stoffen in ons eten zitten welke we beter niet zouden eten.
  Toch wil ik even de suggestie dat vegetarisch eten gezond is tegen spreken. De mens is van oudsher een alles eter. Waarbij het vlees lange tijd noodzakelijk was, en misschien nog wel is, als leverancier van hoogwaardig eiwit, ijzer enz.
  Verder is bewezen dat vooral vlees vervangers nou niet bepaald gezond zijn. Soja bv bevat vrouwelijke hormonen. Zijn die dan gezonder dan mannelijke
  Er zijn zelfs mensen die verboden zijn om soja producten te eten, juist om deze reden.

  Gr Ikke
  Zolang de dood niet wordt afgeschaft is het op aarde levensgevaarlijk.

 4. #54

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  "Moeder schrijft kritisch boek: “Hoezo ADHD?” ADHD is wetenschappelijke fraude!"

  Kijk voor de verdere tekst op zielenknijper.nl

  "Hoewel suiker en kleurstoffen vaak genoemd worden in verband met gedragsproblemen, zijn meestal doodgewone voedingsmiddelen de oorzaak van ADHD. Uit diverse buitenlandse onderzoeken blijkt dat kinderen op meerdere voedingsmiddelen kunnen reageren."

  Kijk voor de verdere tekst op pelsser.nl

  Kijk verder op adhd en voeding
  en ook op adhd en wetenschap

  Wetenschap; is een stelling poneren en daarbij zeggen dat die waar is zolang het tegendeel niet is bewezen................... !
  Dat impliceert dat men dus drie slagen om de arm houdt, en daarbij, alle 'wetenschap' (in feite 'Raadschap') wordt steeds weer achterhaald, en ondertussen dienen de patienten als proefkonijnen en slachtoffers, zie de talloze schadelijke gevolgen van die ""geweldige"".... "levensreddende" medicijnen.
  Elk jaar vallen er ca 1700 MEDICIJNGERELATEERDE DODEN !!! in NL.

  Als je als mens, als ouder, als consument je laat leiden door de 'herders' (want zij WETEN het zo goed voor JOU) dan word je GELEEFD, zorg dus dat je je verdiept in dat wat je overkomt dan kun je het de volgende keer VOORkomen.
  BETER is je te verdiepen in LEEFBEWUST.nl. (en-zo-voort) dan heb je grote kans dat de inspanningen die je daardoor verricht en jou en je geliefden veel ellende besparen.

  Een gezonde vrede en vreugdevolle dood op hoge leeftijd is iets om naar toe te LEVEN, maar dat krijg je niet cadeau, begin er NU mee.

  Ik - Aanvaard een / die uitgestoken hand in dankbaarheid. (Tangojazzz)
  Laatst aangepast door Hansz : 06-05-10 om 16:53 Reden: toevoeging

 5. #55

  Premium ++ Account
  Sylvia93's Avatar
  Lid sinds
  26-07-2008
  Locatie
  Noord-Holland
  Posts
  4.190

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  @ Hansz  Hehe oke nu maar weer ff serieus Hoe kom je toch aan al die onzinsites? Heb eens gekeken op je pelsser, en gelezen dat er maar liefst 100 kinderen waren die meededen. 100?? Van de hoeveel miljoenen inwoners? Nee ik kan dat écht niet betrouwbaar noemen, dat is foutieve informatie!

  Verder blijf ik erbij dat je niet kunt beweren dat een bepaalde ziekte niet bestaat.
  Dit is bijvoorbeeld een compleet artikel over ADHD, vergelijkbare artikels zijn ook hier op het forum te vinden. Dit zijn 100% betrouwbare sites, zonder onzin en foutieve informatie opgesteld door personen met kennis. [ http://www.gezondheid.be/index.cfm?f...art&art_id=292 ]

 6. #56
  Premium ++ Account Luuss0404's Avatar
  Lid sinds
  13-05-2009
  Locatie
  Groningen
  Posts
  5.659

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  @ Ikke,
  Zeker is niet alles wat we eten goed voor ons...
  Zoals je kon lezen zijn de gezondste mensen de mensen die dier en plant eten, dus geen vegetariers Ik vind het jammer dat ik geen vlees meer kan eten, want er zitten zeker voedingsstoffen in die belangrijk zijn... ben blij dat ik wel vis kan eten en doe daarnaast liever dingen met noten ed dan met vleesvervangers (heeft met de smaak te maken).
  Haha nee die zijn vast niet gezonder Ik hou van allebei
  Ja klopt sommige mensen kunnen niet tegen vrouwelijke of mannelijke hormonen die in eten verwerkt zitten, dus dan is het beter om dat niet te geven!

  @ Hansz,
  Klopt dat wetenschap altijd van tijdelijke aard is en dat het als waar kan worden gezien totdat het tegendeel bewezen is, dat punt ben ik met je eens.
  Ik heb gekeken op de sites die jij aanhaalt, vind het jammer dat de onderzoeken met weinig 'proefpersonen' zijn gedaan waardoor de informatie niet zo betrouwbaar is en dus opgevat kan worden als gemanipuleerde informatie...
  Verlies nooit de moed: soms gaat de deur pas open met de laatste sleutel van de bos

 7. #57
  Banned Premium ++ Account
  Lid sinds
  17-02-2010
  Locatie
  overijssel
  Posts
  4.083

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  kom soms ff langs om te kijken hoe het hier toegaat....
  maar ben ook zeer snel weer weg!!!
  wat een aanvallen door 2 personen!!!!
  gelukkig weet ik beter....,ADHD is erfelijk, is in onze fam. geconstateerd!!!!
  en ben ik de enige die ritalin slikt, miss in hanz zn idee erg slecht....maar ik heb tenminste wel mn tent op orde, wat vroeger niet kon.
  nou mensen, ik vertrek snel weer naar een opbeurend/begrijpend topic,
  pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff ffffffffffffffffffffffffff

 8. #58
  Forum Admin
  Premium ++ Account
  Agnes574's Avatar
  Lid sinds
  13-02-2007
  Locatie
  Gent
  Posts
  7.749

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Gelijk heb je Sietske,
  Trek het je niet zo aan lieverd!!
  De mooiste dingen in het leven kun je niet zien of aanraken,die moet je in je hart kunnen voelen...

  Het beste medicijn is een hond ... heeft géén enkele bijwerking

 9. #59
  Premium ++ Account ikke64's Avatar
  Lid sinds
  05-03-2009
  Locatie
  Weurt bij Nijmegen
  Posts
  1.002

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  [QUOTE=Hansz;43806

  Elk jaar vallen er ca 1700 MEDICIJNGERELATEERDE DODEN !!! in NL.

  Als je als mens, als ouder, als consument je laat leiden door de 'herders' (want zij WETEN het zo goed voor JOU) dan word je GELEEFD, zorg dus dat je je verdiept in dat wat je overkomt dan kun je het de volgende keer VOORkomen.
  BETER is je te verdiepen in LEEFBEWUST.nl. (en-zo-voort) dan heb je grote kans dat de inspanningen die je daardoor verricht en jou en je geliefden veel ellende besparen.

  [/QUOTE]

  Eerste alinea, Blijf bij je onderwerp Hansz. Dit heeft niet te maken met jou verhaal.

  Als je de tweede alinea serieus neemt Hansz zou ik ook maar niet af gaan op wat je herders je vertellen op die site (en-zo-voort). Dat is hoogst waarschijnlijk ook over enige tijd achterhaald. Jongen, erg veel levenswijsheid kun je nog niet hebben opgedaan. Jij geloofd ook echt wat jou goden je allemaal vertellen.

  Gr Ikke
  Zolang de dood niet wordt afgeschaft is het op aarde levensgevaarlijk.

 10. #60

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Google;
  - Documentaire: Psychiatrie, Een Industrie Des DoodsDocumentaire: Psychiatrie, Een Industrie Des Doods. Bekijk deze video op video.google.nl. 1:48:22 - 1 jaar geleden. Door middel van zeldzame historische en ...
  video.google.nl/videoplay?docid... - In cache - Vergelijkbaar

  Wie deze film niet heeft bekeken heeft GEEN recht van spreken...
  Al zijn het maar de 1e 5 minuten! (daarna blijf je vanzelf kijken,omdat je wilt WETEN)

  Wie zijn kop in het zand wil (blijven) steken; veel plezier in het duister.

  We zitten met z'n allen vast in 'het systeem', maar dat onttrekt je nog niet aan de verantwoordelijkheid om te zoeken naar een beter, een menselijker, een rechtvaardiger 'systeem'... en daarmee je eigen geluk.

  Dan nog iets over de zo makkelijk als EXCUUS gebruikte 'erfelijke' gevolgen.

  Als er een erfelijke belasting is op een kind, dan zat er dus iets mis bij de ouders.(enz.)

  WAT was er dan mis dat die ouders hun kind hebben BELAST met een ziekte ...?

  Hebben zij zich BEWUST voorbereid op het verwekken van hun liefdesbaby?

  Hebben zij zich onthouden van tabak, alcohol,geraffineerde etenswaren, drugs,stress, enzovoort en hadden zij daardoor dus gezond sterk zaad en eicellen ...?
  Is het kind gewenst, is er harmonie in de relatie, is er een BLIJDE verwachting, enz.

  Je moet geluk hebben als nieuw mensje om verantwoordelijke en bewuste ouders te hebben, de meesten hebben dat geluk niet omdat wij met z'n allen onze kop in het zand van luilekkerland blijven steken.

  Deze worden zijn generaliserend uitgesproken... dus voelt u zich niet aangevallen als het niet op u van toepassing is ... HET WORDT ONS OOK NIET GELEERD!

  Maarrrrrrr .....

  De gevolgen vertalen zich naar de welvaartsziektenstatistieken die zo schrikbarend gevuld zijn met de gevolgen van een VERKEERDE leefstijl die zoals u weet weer gevolgen heeft voor uw goede gezondheid,en de hoogte van de premies die we met z'n allen betalen.

  Het is een vicieuze cirkel van fouten die gemaakt worden, bewust of onbewust, maar gemaakt worden ze.

  En vetrouw niet op 'de overheid', die is niet gebaat bij biologisch dynamisch en bewust verantwoord levende mensen, want; die worden niet ziek, zijn kritisch dus lastig en brengen weinig geld in het laadje van het gulzige politieke monster.

  Als je altijd blijft doen wat je deed...
  Blijf je krijgen wat je kreeg!

  Ben je daar BLIJ mee...???? ga dan zo door.

  Ben je daar NIET blij mee ..??? DOE er dan wat aan!

  De aarde IS een levensgevaarlijke plek, zorg dus dat je de gevaren herkent en ga er verstandig mee om.
  Dan leef je wijs en niet dom.

  Namaste,
  Hansz.

 11. #61

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Ik heb de berichten van Hanz nog eens goed door zitten lezen en kan toch niet anders zeggen dat er in mijn ogen ook wel waarheden in zitten.
  Bepaalde punten daar kan ik me wel in vinden (alhoewel ik er niet echt naar handel omdat ik daar te gemakzuchtig voor ben), zoals roken en vaak een goede maaltijd overslaan.
  Medicijnen worden absoluut tegenwoordig erg vlot voor geschreven, nog voor het moeite is gedaan om tot een juiste dignose te komen.
  Mijn gevoel zegt me dan dat de artsen tegenwoordig ook elke dag tegen een target lopen te vechten, dus minder tijd om eens écht naar een patient te luisteren.
  je moet in 10 minuten je vehaal doen en in die zelfde 10 minuten moet de arts eem diagnose stellen.....dat kan absoluut niet, mits we het over een simpel kwaaltje als griep of verkoudheid hebben.
  Juist in de psychische hoek vind ik zeker dat er nog veel te veel geblundert word en het hele gebeuren een grote bureaucratie is als je de stap maakt voor meer en betere hulp.
  Alleen al het feit dat menig patient soms na pas 10 specialisten (psychiaters/psychologen) versleten te hebben eindelijk de juiste vind die wel serieus naar je luistert.
  Dat is in ieder geval wel mijn eigen ervaring.
  ook ben ik het er mee eens dat ons voedsel veel schade kan berokken.
  En dan met name het gebruik van bestrijdings middelen en het inspuiten van groei hormomen en anti biotica's bij de dieren die bij ons op ons bordje belanden.
  Zeker ook de toevoegingen van E-nummers en conserverings middelen dragen niet echt bij aan gezonde voeding.
  En dan komen we bij het hectische leven waarin we nu allemaal staan.
  Wat er allemaal van ons verwacht word vind ik bizar.
  Mijn vriendin vertlende me onlangs dat haar 4 jarige dochtertje in groep 1 al woorden moet kunnen hakken, maw. ze behoord al te weten dat bijv mijn naam Diane is opgebouwd uit 3 lettergrepen, Di-a-ne.
  Ik vind dit te absurt voor woorden en op zulke momenten dank ik de leive heer dat hij me zo onvruchtbaar als de woestijn heeft gemaakt.
  Gevolg...kinderen kunnen dit niet bij benen, gaan zich onzeker voelen en daar begint het gesodemieter al.
  In het 10 minuten gesprek (daar heb je die 10 minuten weer), word er dan tegen de ouders gezegt dat het kind niet goed mee kan komen......What the hell!!!
  Een kind van 4 jaar hoort nog op school met een waterbak, poppenhoek en bouw steentjes te kunnen spelen.
  Het is in die eerste 2 jaar van belang dat ze leren omgaan met soort genootjes en leren spelen en delen!!
  Ik kan me hier zo godsgruwelijk kwaad over maken!!!
  we leven in een hokjes mentaliteit van heb ik jou daar.
  Zelf ben ik uit 1964....de tijd dat het DES hormoon gretig aftrek vond.
  Alhoewel het medicijn in Amerika al jaren daarvoor op ratten getest was en zonder ook maar 1 uitzondering kregen al die ratten kanker en toch werd het wereldwijd aan zwangere vrouwen voor geschreven.
  In die tijd waren mensen nog niet zo mondig als nu en slikte het voor zoete koek, want als je huisarts je dat voorschreef dan was het goed, punt.
  Velen kregen jaren later met de gevolgen te maken (hier zit er 1)
  Na een hoop getouwtrek enige jaren geleden en rechtzaken moest de farmaceutische industrie hun fout bekennen en de gedupeerde kregen een eenmalige vergoeding.
  Ik mocht wel 1500 euro ontvangen voor het leed wat ik door dat DES ondervonden heb!
  Een lachertje uiteraard als je weet wat een ellede dit middel aan vooral de dochters heeft gebracht.
  Menigeen leefd inmiddels niet eens meer.
  Dus totaan hier kan ik me wel vinden in wat Hanz zegt.

  Waar ik me niet in kan vinden, en daar slaat Hanz misschien een beetje in door, dat ziekten als ADHD etc, door opvoeding komt.
  Vroeger had je dit ook al, alleen werd een kind dan bestempelt met extreem druk of onhandelbaar.
  Tegenwoordig weten we gelukkig beter en dat dit wel degelijk een aandoening is die ook over erfbaar is.
  Dit soort kinderen komen al snel in een soort verdom hoekje te staan.
  En hier kan me dus heel goed verplaatsen in ouders die de keus maken voor medicatie.
  Want wat als je dat niet doet....zo'n kind kan nergens zijn draai vinden, word uiteindelijk door iedereen geweert wat weer als gevolg heeft dat het gepest wordt met alle gevolgen van dien.
  Want vlak de gevolgen van pesten niet uit!!
  Het worden dan mensen die tot ver voorbij hun volwassen leeftijd nog steeds hier de ernstige gevolgen van ondervinden en daardoor ook echt niet meer normaal in het leven kunnen staan/functioneren.
  Ik ga er voor 100% van uit dat een ouder enkel en alleen het beste met zijn/haar kind voor heeft.
  In sommige gevallen kunnen eze kinderen op latere leeftijd het middel wat af bouwen of zelfs mee stoppen,maar dat hebben ze gelukkig wel een plaatsje in de maatschappij gevonden.
  Het is vaak kiezen uit twee kwaden en de keus, welke dan ook gemaakt word, dient gerespecteerd te worden!

  Conclusie, Hanz, ik respecteer jou visie in dit geheel, maar probeer die van een anders denkende dan ook te respecteren.
  Ieder mens is uniek en ik geloof niet in het zwart/wit van goed/fout, want er is ook nog een heel stuk grijs gebied.
  Je kunt zeker je zegje doen, ieder heeft immers recht op vrijheid van mening uiting, maar laat de ander ook in zijn waarde.
  Als we dat al eens beter konden doen, zou de wereld er al een stuk gezelliger uit zien.
  Wijsheid is ook naar een ander te kunnen en willen luisteren en wat je daar mee doet, dat is aan jezelf.

  Groetjes, Diane

 12. #62
  Banned Premium ++ Account
  Lid sinds
  17-02-2010
  Locatie
  overijssel
  Posts
  4.083

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  je valt in hehaling hanz....
  ik ben een blij, gelukkig mens en ga dus zo door, dat is dus wat je zegt....1 van jou opties....

 13. #63

  Premium ++ Account
  Sylvia93's Avatar
  Lid sinds
  26-07-2008
  Locatie
  Noord-Holland
  Posts
  4.190

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Pff Hansz, heb je nou serieus zelf nog het idee dat je nou serieus iets nuttigs te vertellen hebt over dit onderwerp? Als je zelf zoveel problemen hebt met de mensheid (blijkbaar denk jij dat je de enige bewoner op aarde bent die ook maar iets begrijpt *not*) is het dan niet beter om die frustraties ergens anders te uitten?

  Ik zou ook maar eens naar de informatie op bepaalde sites kijken, hoeveel zooi op google is ontstaan door onwetendheid, kun je zelf bewijzen dat al die zogenaamde info 100% betrouwbaar is (het wordt er niet betrouwbaarder op wanneer je zegt dat jij dat vind) op vorige sites die jij aangegeven hebt zijn de proefpersonen ook zo ontzettend klein dat je het niet eens een onderzoek meer kunt noemen.

  Bij ieder bericht in dit topic wat ik van jou lees krijg ik steeds meer het idee dat jij een intens ongelukkig persoon bent, vind het nu absoluut niet meer over het punt medicatie voor adhd bij kinderen gaan. Disussie gesloten PUNT.

  Nu maar weer verder ontopic voor de mensen die wél nog iets nuttigs te vertellen hebben over deze stelling. Nu wel weer genoeg tijd verspilt.

 14. #64
  Premium ++ Account ikke64's Avatar
  Lid sinds
  05-03-2009
  Locatie
  Weurt bij Nijmegen
  Posts
  1.002

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Erfelijkheid heeft niets met voorbereiding te maken meneer. Dat heeft te maken met genen. Of is erfelijkheidsleer niet weggelegd voor je. Want daar praten we over. Puur kans berekenen. En daarnaast geluk.
  Even ter illustratie voor de mensen die wel verstand hebben van erfelijkheid. Een testje 1 nestje, 5 katten, 5 poesjes, 5 zilvers (1 van de ouders was fokonzuiver zilver de ander non zilver), 4 zwart/1 verdunt (zwart is dominant over verdunt maar ook maar voor 25% aanwezig in de ouders. Waar gebeurt. Hoe groot is de kans dat dit wordt geboren.

  En meneer, de overheid heeft echt het liefst alleen maar gezonde hard werkende onderdanen. Dus ik van welke site heb je deze wijsheid afgehaald.

  Tjajojojonge.

  Gr Ikke
  Zolang de dood niet wordt afgeschaft is het op aarde levensgevaarlijk.

 15. #65
  Banned Premium ++ Account
  Lid sinds
  17-02-2010
  Locatie
  overijssel
  Posts
  4.083

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  heb even bepaalde woorden van hanz nagezocht....tis 1 grote spirituele bende,
  nou snap ik hem tenminste een beetje, waarom hij zo reageert,
  maar laten we ons daar maar verre van houden!!!

 16. #66

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Heb je moeite met spiritualiteit Sietske?
  ik vind het juist wel mooi, kunnen mooie dingen uit ontstaan.
  Zo ga ik in Juli bij een meditatiegroep.
  Door bepaalde spirituele zaken kan je soms bepaalde dingen wel eens beter plaatsen.
  Ik lees er ook graag over.
  Zoals de kracht van he nu, dat boek heeft me echt met bepaalde zaken waar ik zelf steeds tegen aan liep (en vaak nog loop) wel kunnen helpen.
  Boeken over mindfulness enzo, dat lees ik ook graag.
  Niet allemaal echt spiritueel,maar zet je wel aan het denken in zaken die je in deze tijd vaak over het hoofd ziet.
  Maar uiteraard, ieder zijn ding.
  En dit is wel erg offtopic

 17. #67
  Banned Premium ++ Account
  Lid sinds
  17-02-2010
  Locatie
  overijssel
  Posts
  4.083

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  onas,
  tuurlijk ieder zijn mening, maar jij formuleert het niet aanvallend.......snappie???

 18. #68
  Premium ++ Account ikke64's Avatar
  Lid sinds
  05-03-2009
  Locatie
  Weurt bij Nijmegen
  Posts
  1.002

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Heb je moeite met spiritualiteit Sietske?
  ik vind het juist wel mooi, kunnen mooie dingen uit ontstaan.

  Als het maar niet ontaard in wartaal en het kwetsen van andere mensen zonder normale onderbouwing van de mening ed. Ook de kans je te verliezen in spiritualiteit is altijd aanwezig. Dus zaak is, zoals bij alles in het leven. Probeer je verstand niet verliezen.

  Gr Ikke
  Zolang de dood niet wordt afgeschaft is het op aarde levensgevaarlijk.

 19. #69
  Banned Premium ++ Account
  Lid sinds
  17-02-2010
  Locatie
  overijssel
  Posts
  4.083

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  @ikke,
  ik heb respect voor iedereen, dus ook voor mensen die wel spiritueel zijn ingesteld,
  ik kan hier wel een grote discussie op gang brengen als ik mijn mening ventileer, maar dat is niet de bedoeling van dit topic.....!!!!
  ik ken in mijn omgeving meerdere spirituele mensen, maar waar het mij om gaat dat is dus de afkrakende, beledegingen die hier door een spiritueel mens worden gegeven!!!
  de spirituele mensen die ik ken zijn echt liefdevol en vergevingsgezind enz enz
  en dat gaat hier dus niet zo......

 20. #70

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Citaat Origineel gepost door sietske763 Bekijk Post
  de spirituele mensen die ik ken zijn echt liefdevol en vergevingsgezind enz enz

 21. #71
  Premium ++ Account ikke64's Avatar
  Lid sinds
  05-03-2009
  Locatie
  Weurt bij Nijmegen
  Posts
  1.002

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Zoals ik al schrijf in jou profiel, Sietske, spiritueel en godsdienst is voor mij het zelfde. Geloven in iets waar geen bewijzen voor zijn. ( Wat ook niet erg is!!!) En ik weet zeker, dat merk je hier ook, dat er binnen elke groep mensen, goede en kwade zijn. Daar zullen we mee moeten leven ben ik bang. Maar zolang het goede maar groter en belangrijker is dan het kwade is het prima vertoeven hier op deze aardkloot. En laten we de mensen bij wie het net andersom is, of waarvoor het in ieder geval zo voelt vooral helpen het weer ten goede te keren.

  Gr Ikke
  Zolang de dood niet wordt afgeschaft is het op aarde levensgevaarlijk.

 22. #72

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Eye openers ?

  Ouders van 'ADHD kinderen' scheiden twee keer zo vaakEen recente studie suggereerd dat ouders van kinderen met de diagnose ADHD twee keer zo vaak scheiden voor de 8ste verjaardag van het kind dan andere ...
  http://www.zielenknijper.nl/wetensch...den-vaker.html

  ADHD medicatie - Zoeken in psychiatrische nieuwsbronnenEen overzicht met altijd het allerlaatste nieuws over de psychiatrie!
  nieuws.zielenknijper.nl/adhd-medicatie.html

  Dagblad De Pers: ADHD medicijnen veroorzaken agressief en ...25 april 2009 ... Het medicijn helpt, maar ADHD-kinderen die het slikken, experimenteren vaker met drugs en vertonen sneller crimineel en agressief gedrag dan ...
  http://www.zielenknijper.nl/dagblad-...verslaafd.html

  Prof. Dr. Trudy Dehue: ADHD-epidemie rukt op18 okt 2008 ... Het gebruik van geneesmiddelen bij ADHD stijgt onverminderd snel
  Nederland is het aantal recepten tussen 2002 en 2007 verdrievoudigd ...
  http://www.zielenknijper.nl/adhd-med...men-dacht.html

  NTvG: Kinderen langdurig ADHD medicatie voorschrijven is niet ...2 mei 2010 ... Aandachtstekoortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) wordt in Nederland algemeen gezien als een levenslange neurobiologische aandoening - een ...
  http://www.zielenknijper.nl/ntvg-kin...dedigbaar.html

  De Volkskrant: Balans is corrupt! ADHD-ouders omgekocht door ...18 mei 2009 ... De rechter moest eraan te pas komen, maar uiteindelijk kreeg minister Hans Hoogervorst gelijk: Strattera, een nieuw medicijn tegen ADHD, ...
  http://www.zielenknijper.nl/volkskra...farmaceut.html

  Amerikaanse psychiaters schrijven kinderen Cannabis voor bij ADHD26 jan 2010 ... Steeds meer Amerikaanse psychiaters schrijven kinderen medische-wiet in plaats van ADHD pillen voor omdat het een minder gevaarlijk en ...
  http://www.zielenknijper.nl/amerikaa...-bij-adhd.html

  Wetenschappers luiden noodklok: ADHD medicijnen hebben gelijke ...Nieuwe wetenschappelijke studies baren grote zorgen over de veiligheid van de veelgebruikte ADHD medicijnen nu blijkt dat psychiaters de werking van de ...
  http://www.zielenknijper.nl/adhd-med...s-cocaine.html

  'Eerlijke' kinderpsychiater Sjef Teuns: “ADHD is een waandiagnose”11 maart 2010 ... ADHD is een waandiagnose en de kinderen die er medicijnen voor krijgen als Ritalin, raken daaraan verslaafd. De echte oorzaak van het gedrag ...
  http://www.zielenknijper.nl/kinderps...ndiagnose.html

  ADHD-ouders openen haat campagne tegen No Kidding op hyves4 sept 2009 ... Op de website van No Kidding is te lezen dat ze zijn overspoeld met boze reacties van ouders van kinderen met het etiket ADHD.
  http://www.zielenknijper.nl/adhd-oud...-op-hyves.html

 23. #73

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Voor je ADHD moet je wat over hebben...

  Toezicht op psychiaters faalt

  Zie ook de Novum uitzending
  Hoe kan een 'arts' tot dit soort onmenselijke praktijken in staat zijn, anno 2009 in Nederland?
  › VVD: Toezicht Inspectie op psychiaters faalt: patiënten zitten jaren in isoleercel
  › Onbegrijpelijk: "De verpleegkundigen in de psychiatrie hebben er lak aan"
  › Koser Kaya (D66) stelt isoleercel behandeling aan de kaak in kamervragen
  › SP stelt kamervragen over mensonterende behandeling oude man met kampsyndroom
  › Jongen vertelt over de marteling door psychiaters in de Nederlandse psychiatrie
  Archief
  mei 2010
  april 2010
  maart 2010
  Labels
  ADHD Antidepressiva Antipsychotica bedrog Behandeling bijwerking bijwerkingen depressie dubieus dwangbehandeling dwangmedicatie eli lilly farmaceutische industrie fraude ggz hersenen hoogleraar isoleercel kinderen medicatie Medicijnen misleiding moord Onderzoek Overheid politiek protest psychiater psychiatrie psychose psychotherapie religie risico's ritalin schandaal Schizofrenie stigma strattera tbs top tweede kamer video wantoestanden Wetenschap zelfmoord
  Links
  ADHD Fraude
  ADHD Research Centrum
  dr. Peter R. Breggin
  Emile Ratelband
  Joop Bouma (journalist bij Trouw)
  Journalist Robert Whitaker
  Nieuw Bewust Nederland
  prof. dr. Corine de Ruiter
  prof. dr. Ivan Wolffers
  prof. dr. Jim van Os
  prof. dr. Joseph Glenmullen
  prof. dr. Loren Mosher
  prof. dr. Thomas S. Szasz
  prof. dr. Trudy Dehue
  prof. dr. Wim J. van der Steen
  Psy - Vakblad voor psychiatrie
  PsycheTruth (YouTube)
  Psychose Anders
  PsychRights®
  Robert Whitaker (journalist)
  Soteria Psychotherapie
  Forum discussies
  14:25 door lala
  Moeder schrijft kritisch boek: "Hoezo ADHD?" ADHD is wetenschappelijke fraude!
  14:08 door Sarah Morton
  "My Brilliant Brain": Elk normaal kind kan met goede opvoeding een genie worden!
  12:00 door blondie
  Hoogleraar & politicus: bedwelming van drukke kinderen is misdadig
  09:22 door Betty
  Honderden psychiaters bijeen in Maastricht: "ADHD is geen hersenziekte"
  13:45 door Betty
  Op zoek naar het verloren geluk
  13:52 door Marjolijn Heerings
  19:37 door Server
  TV, roken door de moeder en gebruik SSRI’s moeder hebben effecten op kinderen
  14:26 door blondie
  ADHD medicijnen werken minder lang dan gedacht
  14:00 door Server
  Nick Cave agiteert tegen vastbinden in buggy’s.
  11:51 door Sarah Morton
  Wegwezen!
  Meta
  Log in
  RSS
  Auteurs
  Onze bronnen:
  › Nieuwsbronnen ~ Reactieve psychose, Zyprexa, Psychiatrische Behandeling, Sinequan, Borderline persoonlijkheidsstoornis
  › Weblogs ~ Angst, Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis, Risperdal, Tremblex, Rivotril
  Sociale boekenleggers:

  Statistieken
  Bezoekers (details)
  0900 444 8888 (10 cent/pm)
  [email protected]  ‘Eerlijke’ kinderpsychiater Sjef Teuns: “ADHD is een waandiagnose”
  ‘Eerlijke’ kinderpsychiater Sjef Teuns: “ADHD is een waandiagnose”
  Datum: 11 maart 2010, 15:25 ~ Bron: Radio 1


  Kies… BBCode vB Code SMF Code IPB Code HTML
  ADHD is een waandiagnose en de kinderen die er medicijnen voor krijgen als Ritalin, raken daaraan verslaafd. De echte oorzaak van het gedrag van het kind wordt niet aangepakt, zegt de 83-jarige kinderpsychiater Sjef Teuns.


  Bron: Radio 1

  Zie ook: http://www.sjefteuns.nl/


  Kinderen aan de drugs - De kinderpsychiater
  Zie ook:

  Kinderarts: Kinderen worden ziek gemaakt, ADHD is bedrog!
  Psychiaters misleiden doelbewust ouders over veiligheid ADHD medicijnen
  Psychiater Sandra Kooij is een leugenaar! ADHD medicijnen zijn onveilig
  Psychiatrische fraude veroorzaakt maatschappelijke schade, Tweede Kamer wil maatregelen
  Hoogleraar Thomas S. Szasz over ADHD
  Laatst aangepast door Hansz : 11-05-10 om 18:04

 24. #74

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Zo, en nu jullie weer.

  Allemaal te vinden op www.zieleknijper.nl

  Soortgelijke artikelen
  11 september 2009 - ADHD medicijnen veroorzaken ook plotselinge dood bij kinderen met gezond hart
  12 augustus 2009 - Ede adapteert psychiatrisch screening programma voor peuters in het onderwijs
  11 oktober 2009 - Oudervereniging Balans woedend op No Kidding om 'valse' claims ADHD medicatie
  26 augustus 2009 - Psychiaters veroorzaken ramp: Kosten ADHD medicatie in 3 jaar tijd verdubbeld
  7 augustus 2009 - "Psychiaters zijn beroepsleugenaars en meester in het misleiden van het publiek"

 25. #75

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Citaat Origineel gepost door Hansz Bekijk Post
  Zo, en nu jullie weer.

  Allemaal te vinden op www.zieleknijper.nl
  Hansz, het is hier natuurlijk geen spelletje.
  Het lijkt erop dat jij het wel op die manier gaat zien door te zeggen "nu jullie weer".
  Het menselijk brein is zo complex dat "men" nog maar voor 10% er iets over weet.
  Er is niet alleen zwart en wit, er is ook een heel groot grijs gebied daartussen.
  En ieder mens is zelf verantwoordelijk voor wat hij/zij doet.

  Het gaat er nu erg op lijken dat je hier alleen komt om een anti ADHD campagne te voeren en daarmee verlies je zelfs dat beetje respect nog die sommige(ik ook) je nog gave.
  Dat jij je eigen mening hebt, prima, je mag het hier ook zeggen lijkt mij, maar nu dreig je erin door te slaan en daar is niemand bij gebaat.

 26. #76
  Premium ++ Account ikke64's Avatar
  Lid sinds
  05-03-2009
  Locatie
  Weurt bij Nijmegen
  Posts
  1.002

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Hoi Hansz, je bent wel ff van de straat geweest

  Gr Ikke
  Zolang de dood niet wordt afgeschaft is het op aarde levensgevaarlijk.

 27. #77

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Maar ... wel lezen he?

  Het leven IS een spelletje ... maar WIE trekt er aan de touwtjes?

 28. #78

  Premium ++ Account
  Sylvia93's Avatar
  Lid sinds
  26-07-2008
  Locatie
  Noord-Holland
  Posts
  4.190

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Pff Hansz, blijkbaar kun JIJ hier niet lezen.

  Nu maar weer verder ontopic voor de mensen die wél nog iets nuttigs te vertellen hebben over deze stelling. Nu wel weer genoeg tijd verspilt.
  Overigens kan ik je al 1 punt geven wat zoiezo niet klopt, ouders scheiden twee keer zo vaak met adhd kinderen?
  Punt 1: Je geeft nu aan dat adhd wel degelijk bestaat, iets wat je hiervoor steeds ontkende??
  Punt 2: Mijn eigen ouders zijn gescheiden, en ik ken er nog hééél veel die ook gescheiden zijn, van wie niemand adhd kinderen heeft. Ouders die scheiden hebben met de gevoelens voor elkaar te maken, niets met het feit dat hun kind adhd heeft.

  En overigens zijn wij hier om serieus over dit onderwerp te discussiëren, feit!: Dit is geen serieus discussiëren meer, jij blijkt het erg grappig te vinden, maar daarvoor zitten wij hier NIET!

 29. #79

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Het gaat niet om de details, het gaat om het feit dat we met z'n allen bedrogen worden door overheden, multinationals en ziekenfondsen en dat niet in de gaten hebben.
  Het gaat ook om de inzichten die je als aanstaande ouder nodig hebt tav het kind dat je op deze wereld gaat zetten, VOOR dat je een kind iets aandoet wat eigenlijk niet zou mogen.
  Het gaat niet om MIJN gelijk !!! het gaat om de waarheid, en als je denkt dat de reguliere ziektenindustrie het beste met je voor heeft .... dan zit je ver bezijden de waarheid.

  (vaak hebben)Ouders die scheiden hebben hun kinderen blootgesteld aan hun eigen zelfzuchtige tekortschieten in HUN relatie, wat vaak gelegen is in kortzichtig egoisme, kleinzieligheid en gemakzucht, en dus in het gebrek aan inspanning om aan hun verantwoordelijkheid van hun op de wereld gezette kinderen te voldoen, enz.

  Huil geen krokodillentranen als er rampen in je leven plaatsvinden waar jezelf (mede) debet aan bent,kijken naar je eigen (vroegere) handelen brengt misschien die inzichten die je nodig hebt om te zien dat een gevolg altijd een oorzaak heeft.

  Als er iemand echt geinteresseerd is in hun eigen adhd of dat van hun kinderen raad ik hen aan om bovenstaande en onderstaande sites te lezen.

  Neem niet alles klakkeloos aan, wees kritisch, zoek het nieuws ACHTER het staatsnieuws... (door de regering beinvloedde berichten die tot doel hebben u niet wijzer te maken dan u bent)

  Zonder inspanning geen resultaat.

  ************************************************** ******Hansz.

  De racistische aard van het ADHD-fiasco

  19-02-2009 om 10:54 uur | 5,115 bekeken | Gezondheid | WWW.NIBURU.NL | Print

  Sinds 2003 krijgen ieder jaar meer kinderen de diagnose ADHD. Vooral jongens, maar ook steeds meer meisjes, zo blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het NIVEL in Huisarts & Wetenschap.

  Inmiddels gebruiken meer dan 100.000 kinderen in Nederland ADHD medicijnen. Het aantal gebruikers stijgt explosief en men spreekt inmiddels van een ADHD-epidemie.

  Bron: Stichting Farmaceutische Kengetallen

  In 2007 gingen er maarliefst 624.000 pakjes ADHD medicijnen over de toonbank.

  Maar wat is ADHD eigenlijk? En hoe kan het dat steeds meer kinderen ziek worden?

  Om te beginnen is ADHD geen aantoonbare ziekte. De diagnose is gebaseerd op natte vingerwerk van een psychiater. Alleen zijn mening bepaalt of iemand de ziekte heeft of niet.

  De symptomen van ADHD omschrijven in essentie stuk voor stuk normaal kindergedrag.

  De diagnosticering van ADHD is gebaseerd op een kind jonger dan 7 jaar dat tekenen vertoont van onachtzaamheid of hyperactieve en impulsieve gedragingen.

  De criteria zijn onder andere tollen in een stoel, antwoord geven voordat de vraag uitgesproken is, moeite hebben met op de beurt wachten, stoeien tijdens gesprekken of spelletjes en veel praten.

  Andere symptomen zijn onder meer onzorgvuldig zijn en fouten maken op school, instructies niet opvolgen, taken niet afmaken, spullen verliezen omdat ze te vaak worden afgeleid en vergeetachtig zijn in dagelijkse activiteiten.

  De diagnose voor ADHD wordt gebaseerd op criteria die worden voorgeschreven door de American Psychiatric Association (APA), bekend als DSM-IV. Kinderen die aan ten minste aan 6 criteria van onachtzaamheid of 6 criteria van hyperactieve en impulsieve gedragingen voldoen, hebben vermeend ADHD.

  De DSM-IV richtlijnen voor het diagnosticeren van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) zijn gebaseerd op ‘flexibele criteria’ die in essentie normaal kinderlijk gedrag beschrijven.

  Geen bewijs voor een ziekte
  Er is fysiologisch niets mis met de kinderen, maar psychiaters bedriegen mensen en laten ze doormiddel van valse publicaties in de media geloven dat kinderen met ADHD een hersenafwijking hebben.

  We hebben tot op de dag van vandaag nog geen enkel bewijs voor ofwel de oorzaak of de fysiologie voor geen van elke psychiatrische diagnose.

  Elk geval waarin een “hersenstoornis” gevonden zou zijn, bleek vals te zijn. Geen enkele claim voor genen die bepaalde psychiatrische condities zouden veroorzaken heeft de tands des tijd doorstaan. Ondanks de populaire valselijke propaganda.

  Prof. Dr. Joseph Glenmullen, M.D.

  Als voorbeeld is er bijvoorbeeld psychiater Geurt van de Glind die de media bestookt met regelrechte leugens dat de ADHD ziekte kleinere hersenen zou veroorzaken bij kinderen (zie dit Trouw artikel), terwijl er al heel lang aanwijzingen bestaan dat ADHD medicijnen kleinere hersenen veroorzaken wat in de afgelopen jaren door wetenschappelijke studies dermate onderbouwd is dat het nu als feit kan worden beschouwd (zie deze studie waarin het is aangetoond dat ADHD medicijnen de groei van kinderen remmen).

  ADHD medicijnen zeer schadelijk
  Psychiater Geurt van de Glind stelt verder dat te weinig kinderen met ADHD medicijnen worden behandeld, en dat de medicijnen zeer veilig zijn.

  Maar niets is minder waar. Ritalin (methylphenidate) is zeer schadelijk en in een recente studie is het zelfs aangetoond dat het op bepaalde gebieden schadelijker is dan regelmatig cocaïne gebruik. En ook al is het een van de eerste studies die het nu onomstotelijk bewijst, psychiaters weten dit al heel lang maar kiezen er blijkbaar bewust voor om de risico’s te verzwijgen, of te bagatelliseren.

  Naast de hypothese dat ADHD veroorzaakt wordt door een hersenafwijking, gaan psychiaters nog een stap verder met een ‘hypothese op een hypothese’ door te stellen dat de ADHD ziekte genetisch is bepaald.

  Psychiaters stellen dus dat mensen met bepaalde genetische kenmerken ‘ADHD’ hebben.

  Kinderen worden gestigmatiseerd
  Het zijn zeer dubieuze hypotheses, maar daar blijft het niet bij. Psychiaters vervolgen door de ziekte ADHD in de media te stigmatiseren. In vrijwel alle grote kranten kom je berichten tegen met vermeende links tussen maatschappelijke problemen en ADHD.

  ADHD kinderen zouden (wanneer ze volwassen zijn) vaker dan andere kinderen de volgende problemen veroorzaken:

  ADHD kinderen zijn sneller werkloos
  ADHD kinderen zijn sneller dakloos
  ADHD kinderen zijn sneller junk (drugsverslaafd)
  ADHD kinderen zijn sneller crimineel
  ADHD kinderen zijn sneller betrokken bij geweld
  ADHD kinderen presteren minder in de maatschappij
  ADHD kinderen gaan sneller roken en kunnen moeilijker stoppen
  Psychiaters wakkeren met dergelijke suggestieve berichtgeving een zekere haat of afkeer tegen ‘ADHD kinderen’ aan.

  Lees verder op Psychiater.nu


  Bezoek voor meer actueel nieuws en reacties het www.Niburu.nl Forum.

  Bekijk ook onze agenda! Klik hier
  Laatst aangepast door Hansz : 12-05-10 om 15:17

 30. #80

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Beste Onassa, het leven is een spel, en elk spel kent spelregels.
  Mijn 'nu jullie weer' komt voort uit 'jullie' eensgezindheid jegens mijn aanlevering van informatie die 'jullie' blijkbaar nogal tegen de borst stuiten.
  Over het menselijke brein weet men heel veel, ook dat we waarschijnlijk er slechts zo'n 10% van gebruiken, maar dat zijn de 'wetenschappers' die dat beweren, energetisch en spiritueel zouden we in staat kunnen zijn om veel meer van onze hersenen te benutten als we maar niet zo afgestompt waren, niet zo 'gecivilliseerd' niet zo 'beschaafd'... we zijn onze feeling met 'de natuur' kwijtgeraakt, we hebben geen voelsprietjes meer die ons in staat stellen om meer te voelen en te weten, onze verbindingen met 'dat wat is' zijn ondergesneeuwd....enz.
  Dat is dat door jou genoemde grijze gebied wat niet grijs hoeft te zijn als je je in die richting verdiept en ont-wikkeld.
  En ja, elk mens draagt zijn eigen verantwoordelijkheid tav van zijn leven en handelen, en daarom zeg ik ook steeds;
  Als je altijd blijft doen wat je deed blijf je krijgen wat je kreeg.....ben je dr blij mee ?!?

  Een ANTI adhd campagne voer ik niet, ik tracht de weg te wijzen naar ANDERE manieren dan de reguliere om naar het gecreeerde fenomeen adhd te kijken... adhd is een term, niet een ziekte!
  RESPECT ... dat vindt iedereen fijn om te krijgen, maar zoveel mensen zoveel smaken... en meningen natuurlijk, en net als bij de politieke partijen waar elke partij HET BESTE voorheeft met NL en ondertussen elkaar het leven zuur maken wegens die meningsverschillen, is het bij fora als deze noodzakelijk (!) dat niet iedereen het met elkaar eens is, dan gebeurt er niets!
  Soms is het noodzakelijk dat de comfortzone verlaten wordt, je weet wel; wat de boer niet kent... die komt niet achter zijn veilige boer'nhek vandaan, zijn referentiekader, want die stadse mens'n hebben allemaal rare gedachten... die, als hij de stoute schoenen aantrekt en er eens kennis mee maakt, bij nader inzien toch nog niet zo gek lijken te zijn.....
  Ik ben ook een boer, met stoute schoenen... en ben vele hekken overgeklommen, en er zijn er nog veel meer!!!

  Beste Sylvia; elk jaar hebben ca 55000 kinderen te maken met de scheiding van hun ouders, VIJFENVIJFTIGDUIZEND !!!
  Hoe denk jij dat de aanloop naar die scheiding is geweest, gezellig??? of vol kinderlijke en kinderachtige verwijten, ruzies en vergeten dat er ook nog kinderen (in de buurt) zijn.
  Ouders zijn ook maar grootgeworden kinderen die kinderen krijgen.......... behalve, als ze zich hebben verdiept in het aanstaande en levenslange ouderschap, en zelfs dat is nog geen garantie op ultiem geluk.... maar geeft wel een redelijke verwachting en zelfvertrouwen dat de obstakels die zich voordoen te handelen zijn, maar EEN ding is zeker... NIETS is zeker!

  ADHD is een gebezigde TERM, en ja, op die manier is ADHD levensgroot aanwezig in de MEDIA en talloze gezinnen, en mijn aanwezigheid op dit forum is om 'jullie' de ogen te openen voor de waarheid, achter de 'waarheid' van de reguliere psychiatrie, ziektenindustrie en Big Farma.
  En het DOET pijn om tot het inzicht te komen dat je bent belazerd door de instituten waar je op vertrouwde, en om in de spiegel te kijken die ik 'jullie' voorhou... maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, toch?
  Als je dat wilt zien tenminste...
  Het is Ernstig en Serieus wat ik hier naar voren breng, ik ben misschien iemand die je wakker schudt terwijl je helemaal niet wakker wilt worden!
  Oh ja, www.wijwordenwakker.org van Marcel Messing is OOK een site die de mensheid een kijkje achter de schermen van het establishment geeft.
  En je hoeft het niet altijd eens te zijn met iemands ideeen, maar neem er kennis van!
  De wereld is in beroering, is in verwarring, heilige huisjes blijken niet zo heilig te zijn, en dat op ALLE fronten !
  Als je afwacht wat er gebeurt, komen 'dingen' als donderslag bij heldere hemel, als je zorgt dat je weet wat er komt, kun je je voorbereiden daarop.

  Serieuszzz met elkaar van gedachten wisselen aangaande een onderwerp houdt in dat er tegen schenen geschopt wordt, aannames worden aangetast, inzichten worden verworven, overeenkomsten worden gesloten, compromissen...
  Dat je daarbij niet je gevoel voor humor moet verliezen staat buiten kijf (hahaha)(hihihi)
  Laatst aangepast door Hansz : 12-05-10 om 16:38

 31. #81
  Banned Premium ++ Account
  Lid sinds
  17-02-2010
  Locatie
  overijssel
  Posts
  4.083

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  echt waar.....................ik word zo moe van jou hanz,......maar dat zal wel komen doordat mijn ouders gescheiden zijn.....
  ik zal je 1 ding vertellen........ik was heel blij dat ze gingen scheiden.......maar daar zal je ook wel weer iets over te zeuren hebben.......

 32. #82
  Banned Premium ++ Account
  Lid sinds
  17-02-2010
  Locatie
  overijssel
  Posts
  4.083

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  o ja, ik kan wel raden wat je gaat zeggen......daardoor ben ik natuurlijk een ADHDer geworden,
  daar weet ik ook nog wat op.......op YOU TUBE kan je een ADHD filmpje bekijken,
  zo ben ik dus...en ik ben echt zo blij met mezelf!!!!
  maar dat mag ik ws niet zeggen...

 33. #83
  Premium ++ Account dotito's Avatar
  Lid sinds
  15-11-2008
  Locatie
  Antwerpen
  Posts
  3.654

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  @Hansz

  Kijk ik vind persoonlijk dat je voor ieder mening respect moet hebben.Maar eerlijk gezegd vind ik echt dat jij begint te overdrijven hoor.
  Waar haal je het allemaal"JEZUS"vind jezelf niet dat je te ver gaat?
  Het lijkt precies of dat je mensen wilt uitlokken!!
  Je kan u visie geven,maar dit is al geen discussie meer he!
  Alleen je eigen denken maakt je bewust van geluk of ongeluk


  Elke betere wereld begint met jou en in jou.
  Niet morgen bij een andere, maar vandaag bij jezelf

 34. #84

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Nou, vooruit, omdat 'jullie' het zat zijn om met de waarheid geconfronteerd te worden mijn LAATSTE bijdrage aan 'jullie' educatie.
  Lees, Leer en LEEF, en vooral; DOE wat je MOET doen! (en je MOET heel veel)(tengunste van jezelf!)
  Toedeloe,
  Hanszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  ADHD is misleidende reclame van drugdealers.
  Posted on April 30th, 2010 Fernand Haesbrouck No comments
  De Nederlandse Reclame Code Commissie (06-08-2002) stelt dat de Nederlandse Hersenstichting moet ophouden met in advertenties te beweren dat de psychiatrische diagnose van ADHD neerkomt op een neurobiologische ziekte of een hersendisfunctie.

  Simpelweg omdat zoiets niet kan aangetoond worden en dat reclame maken met dat soort ziekte of disfunctie niet zorgvuldig is en bovendien misleidend.
  Zie ook Wat is ADHD niet?
  Verder na te lezen op www.ferdinand haesbrouck.be

  Healthcare: pandemie van leugens.
  Posted on May 6th, 2010 Fernand Haesbrouck No comments

  Net zoals ADHD een grote leugen is, waarbij men die aandoening creëert en verspreidt, door pedagogische onmacht met doping bij kinderen aan te pakken, werd een grieppandemie uitgeroepen omwille van een gigantische commerciële leugen.

  Waarom stimulantia?
  Een behandeling bij ADHD steunt op het dwangmatig psychotisch maken door chronisch hoge doses sterke psychotica toe te dienen.

  Omdat men huivert van deze evidentie, verkoos de medische wetenschap, het werkingsmechanisme van deze psychotica als “onbekend” uit te roepen.

  Wie dit mechanisme toch bekend maakt, en stelt dat psychotica het zenuwstelsel verwoesten, is daardoor niet wetenschappelijk bezig!


  maffia
  Posted on May 11th, 2010 Fernand Haesbrouck No comments
  Wanneer methylphenidaat (Rilatine, Concerta ea.) uit de handel gaat, zal de verspreiding ervan door de illegale maffia worden overgenomen.

  KRANTENKOP; VS wetenschappers veranderen radicaal van mening;MEDICATIE TEGEN ADHD WERKT NIET !
  **********
  Mijn stelling; (bijna) ELK GEBREKJE KOMT DOOR HET BEKJE ... is toepasbaar op haast elke ziekte die op de fora van medicity besproken wordt en dus zal ik 'jullie' niet langer mijn wijsheden verkondigen... (hihi) moge u die inzichten verkrijgen die uw lasten zullen verlichten.
  Laatst aangepast door Hansz : 12-05-10 om 23:10

 35. #85

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Citaat Origineel gepost door Hansz Bekijk Post
  Beste Onassa, het leven is een spel, en elk spel kent spelregels.
  Mijn 'nu jullie weer' komt voort uit 'jullie' eensgezindheid jegens mijn aanlevering van informatie die 'jullie' blijkbaar nogal tegen de borst stuiten.
  Beste Hansz.

  Je moet ook wel beetje beter lezen hoor.
  want in een vorige post heb ik al vermeld dat ik het met bepaalde dingen wel met je eens bent.
  En dat zal hoofdzakelijk komen omdat ik zelf neig naar het alternatieve.
  Persoonlijk zou ik graag zien dat regulier en laternatief elkar wat meer de hand zouden rijken.
  Helaas gebeurt dit in mijn ogen nog veel te weinig.
  Maar je moet wel met beide benen op de grond blijven staan.
  Je kunt niet altijd alles maar in het alternatieve zoeken.
  Soms is het reguliere noodzakelijk, daar kan je niet omheen.
  En wat ik dan dat grijze gebied noem, dat is het gebied waar ik me het liefst in begeef, snappie????
  En ik vind zeker dat ieder zijn eigen mening mag hebben en verkondigen, dat is ons recht gelukkig ook.
  Maar......ik vind jou een beetje teveel doorslaan iin jou visie.
  Krijg het idee dat jij iemand bent die denkt dat alles wél in het alternatieve gezocht kan worden en daarin ben ik het dan dus niet met je eens.
  En een discussie mag ook best pittig zijn....geen probleem, maar lees ook de andere kant van de medaille en probeer ook die te respecteren en dat mis ik dus bij jou.....het respect voor de gene die anders denken en doen als jij.
  Het word dan zo'n wellis nietus spelletje en dan kan jij het leven wel als een spelletje zien, maar met wellis nietus schiet geen mens wat op.
  Het is de toon die je zet en dat is gewoon jammer.

 36. #86

  Premium ++ Account
  Sylvia93's Avatar
  Lid sinds
  26-07-2008
  Locatie
  Noord-Holland
  Posts
  4.190

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Valt ff enorm in slaap van Hansz. Je hebt vast zelf ook nooit met een scheiding van de ouders te maken gehad hè??

  Maar vooruit, geef je in 1 ding gelijk, je bent idd zelf ook nog een kind! Danwel een iets groter kind dan de andere kleine kinderen.

 37. #87
  Premium ++ Account dotito's Avatar
  Lid sinds
  15-11-2008
  Locatie
  Antwerpen
  Posts
  3.654

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  @Hanszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  Vind persoonlijk dat je mensen raakt man,vind niet meer om te lachen.
  Ben nl ook gescheiden en moet zeggen dat mijn dochter niets mankeert hoor!
  Word echt mottig van al je gezever.
  Alleen je eigen denken maakt je bewust van geluk of ongeluk


  Elke betere wereld begint met jou en in jou.
  Niet morgen bij een andere, maar vandaag bij jezelf

 38. #88
  Banned Premium ++ Account
  Lid sinds
  17-02-2010
  Locatie
  overijssel
  Posts
  4.083

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  heb alle andere reacties op verschillende topics van hanz gelezen.......
  tjeeeeeeeee ik ga me afvragen waar dhr. hanz ooit een normale reactie vertoont,
  heb echt goed gelezen, altijd heeft hij negatief commentaar en wel zeer vreemd zoals ook hier....altijd zonder respect voor anderen en het altijd beter weten..
  dus totaal niet meer geloofwaardig, overal lokt hij een discussie uit.....
  Laatst aangepast door sietske763 : 13-05-10 om 17:51

 39. #89
  Premium ++ Account ikke64's Avatar
  Lid sinds
  05-03-2009
  Locatie
  Weurt bij Nijmegen
  Posts
  1.002

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Hansz, als ik jou was ging ik de politiek in. Lang van stof, zonder daadwerkelijk iets te zeggen. Trouwens nu ik het er toch over heb, kun je misschien gelijk al jou problemen aanpakken. Ja jou problemen. Want volgens mij zijn het vooral jou problemen en niet die van de andere leden. Niet die van mij in ieder geval. Mogelijk dat deze hele discussie ook eigenlijk niet hier thuis hoor maar onder de phygische aandoeningen, een broertje van vervolging waarzin of zo.
  Hansz ik wens je heel veel sterkte voor in de toekomst, probeer toch nog een klein beetje plezier in het leven te krijgen anders wordt je wel heeeeeel erg zielig.
  Als ik iets voor je kan doen vraag het dan gerust.

  Gr Ikke
  Zolang de dood niet wordt afgeschaft is het op aarde levensgevaarlijk.

 40. #90

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Citaat Origineel gepost door Hansz Bekijk Post
  Nou, vooruit, omdat 'jullie' het zat zijn om met de waarheid geconfronteerd te worden mijn LAATSTE bijdrage aan 'jullie' educatie.
  Lees, Leer en LEEF, en vooral; DOE wat je MOET doen! (en je MOET heel veel)(tengunste van jezelf!)
  Toedeloe,
  Hanszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  ADHD is misleidende reclame van drugdealers.
  Posted on April 30th, 2010 Fernand Haesbrouck No comments
  De Nederlandse Reclame Code Commissie (06-08-2002) stelt dat de Nederlandse Hersenstichting moet ophouden met in advertenties te beweren dat de psychiatrische diagnose van ADHD neerkomt op een neurobiologische ziekte of een hersendisfunctie.

  Simpelweg omdat zoiets niet kan aangetoond worden en dat reclame maken met dat soort ziekte of disfunctie niet zorgvuldig is en bovendien misleidend.
  Zie ook Wat is ADHD niet?
  Verder na te lezen op www.ferdinand haesbrouck.be

  Healthcare: pandemie van leugens.
  Posted on May 6th, 2010 Fernand Haesbrouck No comments

  Net zoals ADHD een grote leugen is, waarbij men die aandoening creëert en verspreidt, door pedagogische onmacht met doping bij kinderen aan te pakken, werd een grieppandemie uitgeroepen omwille van een gigantische commerciële leugen.

  Waarom stimulantia?
  Een behandeling bij ADHD steunt op het dwangmatig psychotisch maken door chronisch hoge doses sterke psychotica toe te dienen.

  Omdat men huivert van deze evidentie, verkoos de medische wetenschap, het werkingsmechanisme van deze psychotica als “onbekend” uit te roepen.

  Wie dit mechanisme toch bekend maakt, en stelt dat psychotica het zenuwstelsel verwoesten, is daardoor niet wetenschappelijk bezig!


  maffia
  Posted on May 11th, 2010 Fernand Haesbrouck No comments
  Wanneer methylphenidaat (Rilatine, Concerta ea.) uit de handel gaat, zal de verspreiding ervan door de illegale maffia worden overgenomen.

  KRANTENKOP; VS wetenschappers veranderen radicaal van mening;MEDICATIE TEGEN ADHD WERKT NIET !
  **********
  Mijn stelling; (bijna) ELK GEBREKJE KOMT DOOR HET BEKJE ... is toepasbaar op haast elke ziekte die op de fora van medicity besproken wordt en dus zal ik 'jullie' niet langer mijn wijsheden verkondigen... (hihi) moge u die inzichten verkrijgen die uw lasten zullen verlichten.
  Beste Hansz,

  Voor het geval dat je toch niet gaat stoppen met antwoorden op dit topic: ik meld mij in ieder geval wel hier voor af. Jouw berichten zijn er alleen op gericht om jouw gelijk te bewijzen. Doodmoe word ik hier van. En beste Hansz, ik weet niet of het je al eens is opgevallen, maar iedere wetenschapper gaat net zo lang door met bewijzen van zijn/haar theorie tot er ook maar een aantal mensen geloven dat hij/zij gelijk heeft... Tsjah...
  Oh ja, Hansz: get a life. Succes!

 41. #91

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  Getuige dit bericht leeft het ook al in de Tweede kamer:
  Tweede Kamer: Psychiaters gaan te ver, ADHD fiasco veroorzaakt ramp!
  Datum: 15 mei 2010, 07:00 ~ Bronnen: Elsevier, MinVWS
  Het zou fijn zijn als er nu echt meer duidelijkheid komt.

 42. #92
  Premium ++ Account ikke64's Avatar
  Lid sinds
  05-03-2009
  Locatie
  Weurt bij Nijmegen
  Posts
  1.002

  Standaard Re: Stelling: Medicatie geven aan kinderen met ADHD is goed

  BTW er staat vandaag op teletext van RTL een stukje over pesticide die van invloed zouden zijn op ADHD, (in de USA)

  Gr Ikke
  Zolang de dood niet wordt afgeschaft is het op aarde levensgevaarlijk.

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Soortgelijke onderwerpen

 1. Reacties: 38
  Laatste Post: 28-11-11, 14:30
 2. Reacties: 24
  Laatste Post: 21-06-11, 11:50
 3. Reacties: 5
  Laatste Post: 08-02-11, 12:40
 4. Reacties: 1
  Laatste Post: 07-08-09, 21:02
 5. Sterke toename ADHD-medicatie - DePers.nl
  By Nationaal Gezondheids Forum in forum Nieuwtjes over gezondheid en welzijn
  Reacties: 0
  Laatste Post: 19-07-08, 21:30