Weergeven resultaten 1 tot 2 van 2

Onderwerp: Overzicht artikelen

 1. #1

  Premium ++ Account
  Leontien's Avatar
  Lid sinds
  12-09-2002
  Locatie
  Nijmegen
  Posts
  2.676
  Dagboek berichten
  2
  Laatst aangepast door Leontien : 14-05-12 om 13:36
  Je kan de wind niet veranderen, maar hoe je zeilen staan bepaal jezelf.

 2. #2

  Exclamation Re: Overzicht artikelen

  De paradox van antidepressiva Ik ben12 jaar ervaringsdeskundige op gebied van gebruik van antidepressiva en kalmeringmiddelen maar ben er achter gekomen dat er een heleboel mis is en dat het aan goede voorlichting ontbreekt
  . Helaas te laat. Wanneer de arts of psychiater ons een antidepressivum voorschrijft is dit meestal naar aanleiding van depressieve gevoelens, stemmingsstoornissen of persoonlijke problemen. Wanneer we stoppen kunnen we verwachten dat deze problemen terugkeren. Maar plotseling kunnen we niet meer normaal functioneren, normaal denken, normaal schrijven, normaal slapen en komen terecht in een toestand die we ons niet konden voorstellen. Komende vanuit een toestand van angst of depressie vinden we ons na stoppen met de medicatie terug in een situatie waarin we totaal niet meer in staat zijn tot de normale dingen van het leven en routinematige handelingen die vanzelfsprekend waren voordat we het antidepressvum gingen slikken. Stoppen met antidepressiva heeft de potentie een reeks problemen te veroorzaken waarbij de oorspronkelijke reden van voorschrijven volkomen verbleekt. En niet zelden worden mensen dan door hun arts weer teruggezet aan het middel omdat "de onderliggende ziekte/depressie nog niet genezen is". Dat is de bijna duivelse paradox van de antidepressiva. Windows, waves and healing Na stoppen van een antidepressivum(Seroxat/Paxil, Efexor, Zoloft, Lexpro en anderen) kunnen we abrupt of geleidelijk terechtkomen in wat mensen een "wave" noemen. Deze wave houdt een toestand in van een extreem ziektegevoel en een intens lichamelijk en psychisch lijden, deze conditie kan maanden of nog langer aanhouden. Sommige symptomen zijn erg moeilijk te omschrijven. Het is gedurende een dergelijke periode dat we ons slechter en slechter gaan voelen en alle hoop kunnen verliezen. Vaak na ongeveer 18-24 maanden (maar korter of langer komt ook voor) kan men vrij plotseling een sterke verbetering ervaren, alsof de hemel ineens opengaat. Dit wordt in het jargon een "window" genoemd. Het is een prettig gevoel en geeft weer nieuwe hoop. Maar helaas kan dit gevoel van korte door zijn, na uren, dagen of weken sluit het window weer en eindigt de persoon opnieuw in een wave. Het window zal weer opnieuw opengaan, het is echter afwachten wanneer. Dit proces is niet te beinvloeden, een consistente en zeer geleidelijke afbouw zal het proces bijna altijd veel draaglijker maken. Volgens prof. David Healy, een van de weinige experts op dit terrein, kan volledig herstel tot vier jaar vergen. Volgens sommigen kan het nog langer duren, maar het lijkt erop dat volledig herstel voor iedereen mogelijk is.

  Laat dit alsjeblieft een waarschuwing zijn voor mensen die er aan beginnen doordat ze geen andere uitweg meer zien en alles aannemen wat er op de markt aangeboden wordt.

  En als laatst als ik dit had geweten was is zeker niet zo ver bij af als nu:
  http://youtube.com/watch?v=hF033IqrFqw&feature=related

Soortgelijke onderwerpen

 1. Overzicht artikelen
  By Leontien in forum Laxeermiddelen
  Reacties: 0
  Laatste Post: 08-12-11, 14:18
 2. Overzicht artikelen
  By Leontien in forum Overgewicht
  Reacties: 0
  Laatste Post: 08-12-11, 14:15
 3. Overzicht artikelen
  By Leontien in forum Ondergewicht
  Reacties: 0
  Laatste Post: 08-12-11, 14:05
 4. Overzicht artikelen
  By Leontien in forum Voeding, vitamines en mineralen
  Reacties: 0
  Laatste Post: 06-12-11, 14:22
 5. Online overzicht experimentele kankerbehandelingen - kiesbeter.nl
  By Nationaal Gezondheids Forum in forum Nieuwtjes over gezondheid en welzijn
  Reacties: 0
  Laatste Post: 18-03-09, 19:50