Weergeven resultaten 1 tot 5 van 5

Onderwerp: Honing als geneesmiddel

 1. #1

  Standaard Honing als geneesmiddel

  Australische onderzoekers zijn in 2009 op een geneesmiddel gestuit dat overal voor helpt: honing uit die wordt verkocht als natuurgeneesmiddel.

  Het onderzoek heeft aangetoond dat honing alle schadelijke bacteriesoorten vernietigt, waaronder ook multiresistente ‘superbacteriŽn’.

  Nu multiresistente bacteriŽn als gevolg van het overmatig gebruik van antibiotica een steeds groter probleem worden is er hernieuwde aandacht voor het onderzoek naar honing.

  Ongerepte natuur
  De wetenschappers ontdekten dat Manukahoning, de gebruikelijke benaming in Nieuw-Zeeland, in staat is alle bacteriŽn en pathogenen te vernietigen. In AustraliŽ is de term ‘tea tree’ gebruikelijk.
  De honing kan op de huid worden aangebracht bij bijvoorbeeld beten, schrammen, snijwonden en huidinfecties. De honing die ontstaat wanneer honingbijen de nectar van de bloemen verzamelen heeft een unieke smaak en is veel donkerder en rijker dan klaverhoning. De beste kwaliteit Manukahoning met de meeste antibacteriŽle eigenschappen komt van bijenkorven die in het midden van de ongerepte natuur geplaatst worden met een overvloed aan manukabomen.

  Ontsmettingsmiddelen
  De bevindingen kunnen een grote invloed hebben op de moderne geneeskunde omdat de honing antibiotica en ontsmettingsmiddelen kan vervangen.

  De twee zoons van professor Dee Carter van de Universiteit van Sydney vinden het grappig om te zien hoe hun moeder honing op zere plekken smeert. Infecties blijken keer op keer snel te genezen. Ze pleit voor meer wetenschappelijk onderzoek naar de honing.

  Inheemse stammen
  De genezende werking van diverse honingsoorten is al duizenden jaren bekend bij inheemse stammen en het behandelen van wonden met honing was de gewoonste zaak van de wereld voordat antibiotica verschenen.

  Bron: Wakingtimes.com
  Laatst aangepast door zazu500 : 19-03-12 om 20:25 Reden: Honing als geneesmiddel

 2. #2

  Standaard Re: Honing als geneesmiddel


  "Een geneesmiddel dat overal voor helpt" - leuk begin van een opiniestukje, maar helaas: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het meestal ook te mooi om waar te zijn.

  In het (volgens mij onwaarschijnlijke) geval dat het tůch waar zou zijn, zou zo'n wereldschokkende ontdekking direct overal bekend raken. Kijk maar naar de recente "ontdekking" dat neutrino's sneller zouden kunnen gaan dan het licht: het duurde minder dan een week voordat die ontdekking wereldnieuws was.

  Dus ga maar na wat er zou gebeuren met een ontdekking die niet alleen voor de theoretische wetenschap, maar ook voor de menselijke gezondheid van enorm belang zou zijn - en ook nog eens direct in de praktijk kan worden gebracht. Zo'n superontdekking zou minder dan een week nodig hebben om overal bekend te geraken.

  Maar kijk eens naar wat je zelf schrijft: dit verhaal dateert al van 2009.

  Nu is honing weliswaar een prima middel met vele positieve eigenschappen, maar dat het "overal tegen helpt" is domweg niet waar.

  Honing heeft zelfs enkele geneeskrachtige effecten, maar dat geldt alleen voor speciale medische honing. Gebruik alsjeblieft geen gewone honing direct op een wonde, ook niet als dat zogezegd natuurhoning is. Het wordt zelfs afgeraden om honing aan jonge baby's te geven, en dat is niet voor niets... 3. #3

  Standaard Re: Honing als geneesmiddel

  Honing werkt wel degelijk.
  Het lijkt mij belangrijk dat ieder zijn mening hierover kan vormen

 4. #4
  Banned Premium ++ Account
  Lid sinds
  17-02-2010
  Locatie
  overijssel
  Posts
  4.076

  Standaard Re: Honing als geneesmiddel

  zucht......................je hebt helemaal gelijk Afra..................pfffffffffffff wanneer wordt het hier weer een fijn forum..........
  jaja als de 3 persoonlijkheids stoornis weggaat...!

 5. #5

  Standaard Re: Honing als geneesmiddel


  Iedereen heeft zijn mening kunnen vormen na het lezen van de eerste twee bijdragen in deze draad. De wens van zazu500 / afra1213 / mascotje is dus in vervulling gegaan.

  De niet-zo-heilige drie-eenheid zazu500 / afra1213 / mascotje heeft dit forum inmiddels verlaten. Het forum zal dus weer fijn, vriendelijk en behulpzaam worden. De wens van Sietske, Christel, Gossie, mijzelf en een groot aantal anderen is dus in vervulling gegaan.

  Eind goed, al goed!Soortgelijke onderwerpen

 1. Honing geneest nu ook wonden
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 4
  Laatste Post: 10-02-12, 23:46
 2. Honing - Artikel
  By Agnes574 in forum Voeding, vitamines en mineralen
  Reacties: 0
  Laatste Post: 10-02-11, 17:08
 3. VWA: kankerverwekkende stof in honing - Elsevier
  By Nationaal Gezondheids Forum in forum Nieuwtjes over gezondheid en welzijn
  Reacties: 2
  Laatste Post: 07-11-07, 22:42