Weergeven resultaten 1 tot 2 van 2

Onderwerp: Column: Mannelijke depressiviteit

 1. #1

  Standaard Column: Mannelijke depressiviteit

  Mannelijke depressiviteit
  Een depressiviteit kan veel schade toebrengen aan het lichaam indien er niet tijdig op wordt gereageerd. Men voelt zich lusteloos, emotioneel, futloos en kwaad, wat kan leiden tot het beschadigen van het eigen lichaam. Hoe kan deze aandoening worden herkend bij de man en hoe wordt het behandeld?

  Verminderde levenslust
  De stemmingsstoornis waarbij de patiŽnt neerslachtig is en verminderde levenslust heeft, wordt depressiviteit genoemd. Dit is een ergere vorm dan het hebben van een dipje. Een klinische depressiviteit kan door uitzonderlijk veel redenen ontstaan. Een werksituatie, problemen thuis, een naaste die komt te overlijden, enzovoorts. Veelal werd een langdurige verminderde stemming toegeschreven als een vrouwelijke kwaal, echter ook mannen kunnen ernstige depressiviteit ontwikkelen. Vrouwen hebben symptomen als triestheid en nutteloosheid, terwijl bij mannen het wordt geuit in irritatie, agressiviteit en vijandigheid. Bij tijdig ingrijpen kan een depressiviteit goed worden behandeld met medicijnen.

  Niet herkennen van de aandoening
  Van de man wordt gewoonlijk verwacht dat ze sterk zijn en niet worden beÔnvloed door emoties. De man ontkent eerder dat er een probleem is dan er werkelijk iets aan te doen. Bij een werkelijke depressiviteit kan het ook zijn dat de man te lang met een aandoening rondloopt. Het herkennen van de aandoening bij een man is dan ook lastig. In plaats dat de man over de gevoelens praat, is het eerder zo dat er over bijkomende symptomen wordt geklaagd. Denk bijvoorbeeld aan het continu vermoeid voelen.

  Invloed op seksuele prestaties
  Depressiviteit, maar ook de behandelende medicijnen, kunnen invloed hebben op de seksuele prestaties van de man. De aandoening zorgt ervoor dat het lichaam in verminderde krachtige toestand terechtkomt, waarnaast hormonen vrijkomen die de opwinding doen temperen. Het testosterongehalte in het lichaam is laag, waardoor de man seksueel minder actief wordt. Ook medicijnen kunnen daarnaast een negatieve invloed hebben op de seksualiteit van de man. Omdat door de depressiviteit de seksualiteit vermindert, wordt veelal verondersteld dat dit te maken heeft met de verandering van de mannelijkheid. Er wordt dan niet gedacht aan depressiviteit als oorzaak.

  Consequenties onbehandelde depressiviteit
  Omdat mannen minder snel geneigd zijn om emoties te tonen wordt triestheid bij de man ook slecht herkend. Dit kan zich wel uiten in een toenemende mate van irritatie en agressiviteit. Ook voor artsen is het lastig in te schatten wat het probleem is omdat de depressiviteit niet snel kan worden herkend. Voor mannen waarbij de depressiviteit te lang aanhoudt, kunnen de consequenties dramatisch zijn. Mannen hebben vier keer zoveel kans om zelfmoord te plegen dan vrouwen.

  Geen acceptatie
  .../...

  Lees hier verder over: Mannelijke depressiviteit

 2. #2

  Thumbs up Hartenkreet Willen of pillen van Jan Jacob Krediet

  WILLEN OF PILLEN

  Voor alles bestaat
  er een soort pilletje
  maar vůůr alles
  geldt je eigen willetje
  want er gaat zeker iets
  boven de pillen:
  in alle soorten,
  maten, dieptes en hoogtes,
  van tegen geboorte tot eigen dood,
  iets dat de farmacie
  Ďde pilí niet wil
  je eigen zijn
  je eigen ik
  je eigen wil
  daar is niets zweverigs aan
  maar gewoon van jezelf
  je eigen keuze
  en dan mag je best geloven
  dat dŗt ÚÚk door God geschonken is

  Opgedragen aan alle mensen die zichzelf onafhankelijk centraal stellen bij ziekte, pijn, depressies, moeite en verdriet.

  Jan Jacob Krediet

Soortgelijke onderwerpen

 1. Stelling: Depressiviteit praat je jezelf aan.
  By dolfijnjorien in forum Stellingen
  Reacties: 35
  Laatste Post: 09-08-18, 07:07
 2. Column: Zon: gezond zonnen, hoe doe je dat
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 2
  Laatste Post: 15-06-12, 10:50
 3. Column: Hoe herken je huidkanker?
  By gerard1977 in forum Nieuwtjes over gezondheid en welzijn
  Reacties: 1
  Laatste Post: 15-06-12, 10:44
 4. Mannelijke cyclus
  By tunecab in forum Mannen
  Reacties: 0
  Laatste Post: 29-10-10, 22:50