Weergeven resultaten 1 tot 1 van 1

Onderwerp: Column: Hoe kan biermisbruik puisten veroorzaken?

 1. #1

  Standaard Column: Hoe kan biermisbruik puisten veroorzaken?

  Hoe kan biermisbruik puisten veroorzaken?

  Alcoholisme is de toestand waarin het lichaam iedere dag een hoeveelheid drank binnen moet krijgen zodat het lichaam tevreden is gesteld. Dit kan betekenen dat dit iedere dag twee glazen betreft, maar het kan ook betekenen dat er iedere dag een half krat bier naar binnen wordt getikt. In deze toestand betreft het chronische alcohol of biermisbruik en heeft zo zijn gevolgen voor het lichaam. Waarom veroorzaakt biermisbruik puisten of chronische acne?

  Effecten van alcohol
  Door de inname van alcohol wordt de werking van het ADH hormoon in het lichaam stop gezet. ADH oftewel het anti-diuretisch hormoon regelt de terugwinning van vocht in het lichaam door de nieren. Dit houdt in dat als we alcohol gaan innemen dat we geregeld een toiletstop moeten houden. Daardoor wordt het lichaam als het ware uitgedroogd waarmee de hoeveelheid alcohol in het bloed toeneemt. Dorst neemt toe en men is geneigd om meer bier te drinken. Die alcohol moet worden afgebroken waartoe veel suikers uit het lichaam worden gehaald. Daardoor wordt men hongerig en moet er iets uit de muur worden getrokken.

  Effect van calorieŽn
  Bier bevat calorieŽn, suikers voor vergisting en in mindere mate koolhydraten. Van alle drie word je dik. Velen van ons nemen te veel bier en aanvullend ongezond voedsel in waardoor we een bierbuik krijgen. Is er sprake van langdurig biermisbruik dan neemt de hoeveelheid calorieŽn oftewel low-density lipoproteÔne LDL toe en dus neemt verhoudingsgewijs het high-density lipoproteÔne HDL in het bloed af. De capaciteit om vetten in het lichaam te vervoeren voor afbraak in de lever neemt af waardoor de bierdrinker aankomt. Daarnaast nemen bierdrinkers veelal vettig voedsel in omdat men hongerig wordt door de vraag naar suikers in het lichaam ten behoeve van alcohol afbraak.

  Verzadigde vetten en ongezonde koolhydraten
  CalorieŽn staan gelijk aan verzadigde vetten en die worden tijdens biermisbruik slecht door het lichaam afgebroken. De lever is namelijk te druk met het bestrijden van de alcohol waardoor aanwezige vetten in het lichaam moeten worden opgeslagen. De aanvullende toevoer van verzadigde vetten en ongezonde koolhydraten door de innamen van burgers, friet, kroketten, broodje shoarma met knoflooksaus, enzovoorts maakt dat het lichaam niet weet wat te doen met de continue aanvoer van vetten behoudens het op te slaan. Oftewel van bier in combinatie met de ongezonde leefstijl komt men aan. Ongezonde koolhydraten in het bier en eten hebben daarnaast een hoge glycemie waarde. Hoge glycemie houdende koolhydraten zijn snelle verteerders waardoor een hoge piek aan suikers in het bloed komt. Het lichaam reageert daarop door insuline aanmaak. Dit breekt glucose af waardoor het honger gevoel terugkeert. Een tweede stop om een vette hap in te nemen is dan ook snel gemaakt.

  Alle condities om dik te worden
  Het is overduidelijk dat bij biermisbruik alle condities aanwezig zijn om aan te komen. Maar wat heeft dat met puisten te maken vraag je je af. Indien er sprake is van langdurig biermisbruik – zoals bij velen van ons en van onze opgroeiende jeugd (studietijd) te herkennen valt – kan er een continu hoog niveau van insuline in het lichaam aanwezig zijn. Dit kan resulteren in het onvermogen van het lichaam om hiermee om te gaan waardoor de werking van insuline wordt uitgeschakeld. Deze aandoening heet insulineresistentie. Enerzijds kan dit gunstig zijn omdat insulineresistentie glucose in het bloed niet uitschakelt waardoor het honger gevoel niet snel terugkeert – mensen die extreem veel alcohol drinken vallen hierdoor dan ook af. Echter insulineresistentie heeft ook vele nadelen.

  Insulineresistentie leidt tot puisten
  Van bier wordt je dik en kun je dus insulineresistentie krijgen. Dit zorgt ervoor dat in de huid een overmatige productie van olie wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt eveneens het mannelijke hormoon androgeen (werkzaam bij man en vrouw) geprikkeld waarmee talg in de huid wordt geproduceerd. Talg .../...

  Lees hier verder over Hoe kan biermisbruik puisten veroorzaken?
  Laatst aangepast door Leontien : 07-08-12 om 18:45

Soortgelijke onderwerpen

 1. Ziek van de puisten
  By Aszie in forum Huid - gezicht
  Reacties: 38
  Laatste Post: 15-10-19, 19:17
 2. Help hoe kom ik van die puisten af!!?!!?
  By merel1989 in forum Huid - gezicht
  Reacties: 15
  Laatste Post: 05-12-16, 06:31
 3. Last van puisten
  By sjarie in forum Huid - gezicht
  Reacties: 3
  Laatste Post: 20-09-12, 00:31
 4. Column: Drank: frisdrank en cola veroorzaken beroerte
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 9
  Laatste Post: 30-04-12, 20:45
 5. Puisten - Artikel
  By Leontien in forum Huid - gezicht
  Reacties: 0
  Laatste Post: 07-09-06, 14:51