Weergeven resultaten 1 tot 2 van 2

Onderwerp: Multivocale inplantlensen

 1. #1

  Standaard Multivocale inplantlensen

  ik moet binnenkort aan staar geopereerd worden ,nu kunnen het multivocale implantlenzen worden ,heeft iemand hier ervaring mee? Het schijnt dat er toch een zichtvermindering is en daar is het te duur voor

 2. #2

  Standaard Re: Multivocale inplantlensen

  Bij het vervangen van lenzen kan behalve bijziendheid en verziendheid ook ouderdomsverziendheid (Presbyopie) gecorrigeerd worden. Een multifocale implantlens maakt het mogelijk dichtbij en veraf scherp te zien zonder dat men een bril of contactlenzen nodig heeft. Dit soort kunstlenzen heeft meerdere brandpunten – één voor dichtbij, één voor veraf. Vandaar de benaming ‘multifocale implantlens’. De operatie is een routine-ingreep, en wordt al vele jaren succesvol toegepast bij grijze staar (cataract). Door de implantatie van een multifocale implantlens heeft men in 90% van de dagelijkse activiteiten geen bril meer nodig.

  Voordelen op een rij:

  Behandelende arts is één van de toonaangevende cataract- en laserchirurgen in Turkije.
  Engels en duits sprekende arts.
  Nederlandstalige begeleiding in de kliniek.
  Één van de grootste en bekendste oogklinieken van Turkije.
  Al meer dan 30.000 behandelingen.
  Ooglaseren in Turkije is goedkoper.
  Veilige ooglaserbehandeling door spe******ten.
  Mogelijke combinatie met uw vakantie.
  Is de behandeling voor mij geschikt?Ik wil graag een brochure

  Hoe werkt een multifocale implantlens?

  Multifocale implantlenzen onderscheiden zich door hun veelheid aan brandpunten. Er zijn twee hoofdbrandpunten, één voor dichtbij zien, en één voor veraf zien. In tegenstelling tot de lichaamseigen lens kan de multifocale implantlens zich echter niet automatisch naar behoefte scherpstellen. In plaats daarvan produceert ze op het netvlies steeds één scherp beeld voor dichtbij en één voor veraf. Vervolgens moeten de hersenen zich daarop instellen en de juiste focus kiezen. Na een lenzenimplantatie is er dan ook een zekere gewenningsperiode nodig voor de hersenen; pas daarna kunnen alle mogelijkheden van de multifocale lens gebruikt worden. Ook is, vergeleken met een bril, het contrast wat minder scherp. Het licht moet namelijk over meerdere brandpunten verdeeld worden. Daar staat tegenover dat men geen bril meer hoeft te dragen.

  Hoe verloopt de operatie?

  Het vervangen van lenzen is een ingreep die ambulant verricht wordt en ongeveer twintig minuten duurt. Het oog wordt met oogdruppels lokaal verdoofd en op de behandeling voorbereid.

  Allereerst wordt de natuurlijke lens verwijderd. De kunstlens wordt door een kleine snee aan de rand van het oog ingebracht. De lens vouwt zich in de voorste kamer van het oog open en wordt bevestigd aan de iris. De lens bevindt zich nu op de plek waar aanvankelijk de lichaamseigen lens zat. De kleine snee geneest vanzelf, na korte tijd is de wond weer dicht.

  Na de ingreep: hoe verloopt de genezing?

  In de regel kan men de dag na de behandeling al weer goed zien. Het gezichtsvermogen verbetert met de week. Na twee tot drie maanden is de volledige gezichtsscherpte en stabiliteit bereikt. Aanvankelijk moeten de hersenen aan de kunstlens wennen, omdat er voor dichtbij en veraf anders moet worden gefocust. Meteen na het vervangen van de lenzen en de dag erna vinden de eerste controles plaats. In de weken na de ingreep volgen verdere nacontroles.

  Waarom wordt er maar één oog per keer behandeld?

  “Om het 1ste oog goed te laten genezen. Maar als de verschillen te groot zijn, bijvoorbeeld -6 en 0, dan verkorten we de tussenliggende periode zodat de patiënt zo kort mogelijk ongemak van dit verschil ondervindt.”

  Voor wie zijn multifocale implantlenzen geschikt?

  De implantatie van multifocale lenzen vindt vooral plaats bij bijziendheid en verziendheid die samenhangt met ouderdomsverziendheid. Het doel daarbij is zonder bril te kunnen zien en lezen. Ook bij zuivere ouderdomsverziendheid kan door het plaatsen van een multifocale lens de leesbril overbodig gemaakt worden.

  Voor wie zijn multifocale implantlenzen niet geschikt?

  Multifocale implantlenzen zijn in principe niet geschikt voor patiënten die een oog- of netvliesaandoening hebben, en voor personen jonger dan 18 jaar.

  Wat zijn de voordelen van multifocale implantlenzen?

  correctie van ouderdomsverziendheid
  correctie van extreme ver- en bijziendheid
  een cilindrische afwijking kan gecorrigeerd worden
  in ongeveer 90% van de dagelijkse situaties kan men zonder bril of contactlenzen zien
  ooglaseren achteraf is mogelijk
  ingreep wordt ambulant uitgevoerd (ong. 20 minuten)
  pijnloze behandeling
  de kunstlens gaat lang mee

  http://www.ooglaservip.nl/lenzenimpl...implantlenzen/