Weergeven resultaten 1 tot 1 van 1

Onderwerp: De tien gezondste voedingsproducten die kanker kunnen voorkomen

 1. #1
  Redactie Premium + Account FRANCOIS580's Avatar
  Lid sinds
  18-02-2011
  Locatie
  Bornem/BelgiŽ
  Posts
  630

  Standaard De tien gezondste voedingsproducten die kanker kunnen voorkomen

  De tien gezondste voedingsproducten die kanker kunnen voorkomen

  Kanker is in veruit de meeste gevallen het gevolg van een ongezonde voeding en van slechte eetgewoonten. Daar zijn alle wetenschappers het roerend over eens. Nu tonen tal van wetenschappelijke studies aan dat heel wat voedingsproducten in staat zijn kanker efficiŽnt te bestrijden. Wat plaats je dan bij voorkeur zoveel mogelijk op je menu om je risico op het ontwikkelen van kwaadaardige kankertumoren te beperken of de verdere groei ervan te vertragen?

  Recente onderzoeken tonen aan dat het eten van yoghurt verschillende types kanker kan bestrijden. Gebruik bij voorkeur yoghurt met actieve culturen. Dat staat steeds op de verpakking vermeld. Bij ons blijft het eten van yoghurt meestal beperkt tot het ontbijt. Je kan yoghurt even goed verwerken in allerlei gezonde dipsausjes of als dessert op tafel zetten.

  Bosbessen tegen borstkanker
  Verse groenten en fruit zijn de beste wapens onze langdurige strijd tegen kanker. En in dit kader nemen vooral bosbessen een vooraanstaande plaats in. Bosbessen zijn een ware bron van antioxidanten die de vrije radicalen bestrijden. Deze laatsten zijn verantwoordelijk voor ons verouderingsproces, en liggen aan de basis van heel wat ouderdomsziekten, waaronder kanker.

  Bosbessen verlagen vooral het risico op het veel voorkomende borstkanker. Recente onderzoeken toonden aan dat de consumptie van bosbessen de groei van agressieve borstkanker opmerkelijk vertragen. Buiten het seizoen kun je diepgevroren bosbessen gebruiken. Deze bevatten dezelfde concentratie aan gezonde voedingsstoffen dan verse exemplaren.

  Granaatappel
  Een andere bron van antioxidanten is ongetwijfeld de bij ons onvolprezen granaatappel. Wetenschappelijke studies leren dat deze granaatappel de verspreiding van levensbedreigende kankercellen naar andere delen van je lichaam helpen voorkomen. Granaatappels zijn niet alleen gezonde tussendoortjes. Je kan dit fruit ook perfect combineren met bijvoorbeeld pepertjes en gember. Je kan al dit fruit gebruiken in een gezonde marinade voor de bereiding van kip of voor allerlei andere vleesgerechten.

  Look tegen maag- en darmkanker
  Darmkanker is een van de meest voorkomende en agressiefste soorten kanker. Look helpt je te beschermen tegen zowel darm- als maagkanker maar ook tegen het minder voorkomende maar eveneens erg agressieve mond- en keelkanker. Dezelfde geneeskrachtige bestanddelen van look treft men eveneens aan in uien en in prei. Kanker tumoren die opgewekt worden door allerlei scheikundige stoffen worden onschadelijk gemaakt door allicine, een bestanddeel dat in hoge concentraties aanwezig is in zowel look als in uien en prei. Allerlei wetenschappelijke studies toonden ook aan dat diegenen die regelmatig look gebruiken duidelijk minder risico’s lopen op het ontwikkelen van allerlei kankers in vergelijking met zij die weinig of geen look, uien of prei op hun menu plaatsen. Eet zowel look, als uien en prei zoveel mogelijk rauw, voor maximum resultaat.

  Lees verder...
  Laatst aangepast door Leontien : 22-10-12 om 09:10

Soortgelijke onderwerpen

 1. Column: Gezonde voeding en kruiden kunnen huidziekten en eczeem voorkomen
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 1
  Laatste Post: 31-07-12, 03:38
 2. Column: Gezonde voeding en levenspatroon kunnen aambeien voorkomen
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 0
  Laatste Post: 07-07-12, 21:22
 3. Voeding: tips om kanker te voorkomen
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 0
  Laatste Post: 13-04-12, 22:18
 4. Kanker voorkomen: vlees of vis
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 0
  Laatste Post: 17-03-12, 12:15
 5. Vier op tien krijgen kanker - Trouw
  By Nationaal Gezondheids Forum in forum Nieuwtjes over gezondheid en welzijn
  Reacties: 0
  Laatste Post: 10-10-08, 16:10