Weergeven resultaten 1 tot 1 van 1

Onderwerp: Vegetarisch eten beschermt tegen kanker en ouder worden

 1. #1
  Redactie Premium + Account FRANCOIS580's Avatar
  Lid sinds
  18-02-2011
  Locatie
  Bornem/België
  Posts
  630

  Standaard Vegetarisch eten beschermt tegen kanker en ouder worden

  Vegetarisch eten beschermt tegen kanker en ouder worden

  We besteden steeds meer en meer aandacht aan de kwaliteit van onze voeding. Logisch, want een gezonde, gevarieerde en evenwichtig eet- en voedingspatroon staan niet alleen borg voor voor een gezond gewicht. Je voeding heeft ook een belangrijke invloed op zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. In dit kader kiezen vooral jongeren meer en meer voor vegetarische voeding, maar is dat wel een verstandige beslissing? Zijn vegetariërs zonder vlees en vis dan zoveel gezonder dan zij die bij de traditionele keuken blijven zweren?

  Wetenschappers zijn het er in ieder geval over eens dat voeding de belangrijkste factor is voor een gezond leven. En dat blijkt nu ook uit de resultaten van recente studies die één voor één aantonen dat vegetarische voeding een gunstige invloed heeft op je gezondheid en conditie en je in de eerste plaats beschermt tegen de meest voorkomende kankers en tegen ouder worden. Een belangrijke conclusie, want kanker is in onze westerse samenleving de tweede belangrijkste doodsoorzaak, na hart- en vaatziekten.

  Zevendedags adventisten
  De resultaten van een nieuw wetenschappelijk onderzoek dat door de Loma Linda universiteit in Californië werd uitgevoerd, lijkt dit alles nog maar eens te bevestigen.
  Tijdens hun studie vergeleken de wetenschappers verschillende voedingspatronen met de aantallen kankers die ontdekt werden. Aan hun onderzoek namen ruim bij 70.000 deelnemers deel, uitsluitend Zevendedagsadventisten. Een internationaal christelijk kerkgenootschap dat ontstond in de jaren 1840. Ze volgen specifieke voedselvoorschriften uit de Bijbel die vrij grote overeenkomsten vertonen met de koosjere voedingsvoorschriften van Joden. Paarden- en varkensvlees, garnalen, tabak en alcohol zijn er taboe.
  Deze voedingsvoorschriften leidden onder meer tot een van de meest bekende ontbijtgranen die momenteel op de markt zijn, de Kellogg’s cornflakes.

  De Adventist Health Study
  Met de tweede editie van deze tweede Adventist Health Study ging men zeker niet over één nacht ijs. Het werd een uitzonderlijk langlopend onderzoek bij zo’n 100000 leden van dit kerkgenootschap, zowel in de Verenigde Staten als in Canada. Daarmee wilden de onderzoekers verbanden aantonen tussen levensstijl, voeding en ziekten. Een groep als de de Zevendedagsadventisten leent zich daar uitstekend toe.

  Vegetariërs en niet- vegetariërs
  De wetenschappers onderzochten de samenhang tussen verschillende voedingspatronen als vegetariërs, niet-vegetariërs, veganisten en semi-vegetariërs, kanker.../...

  Lees verder...
  Laatst aangepast door Leontien : 26-11-12 om 09:37

Soortgelijke onderwerpen

 1. Vegetarisch/Veganistisch eten,de risico's - Artikel
  By Agnes574 in forum Voeding, vitamines en mineralen
  Reacties: 1
  Laatste Post: 26-09-12, 11:56
 2. Wortelen eten als bescherming tegen kanker
  By evitalien in forum Nieuwtjes over gezondheid en welzijn
  Reacties: 0
  Laatste Post: 20-09-12, 10:52
 3. Column: Ginseng en Ginkgo Biloba tegen ouder worden
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 0
  Laatste Post: 29-06-12, 20:47
 4. Reacties: 11
  Laatste Post: 06-05-12, 22:18
 5. Voeding: doet vegetarisch eten afvallen
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 1
  Laatste Post: 19-03-12, 13:04