Weergeven resultaten 1 tot 1 van 1

Onderwerp: Column: De geneeskracht van kruiden: kurkuma

 1. #1
  Redactie Premium + Account FRANCOIS580's Avatar
  Lid sinds
  18-02-2011
  Locatie
  Bornem/BelgiŽ
  Posts
  630

  Standaard Column: De geneeskracht van kruiden: kurkuma

  We leren steeds meer en meer de geneeskracht van steeds meer kruiden en specerijen waarderen. Kruiden en specerijen brengen al lang niet meer alleen onze gerechten op smaak. Ze bezorgen ons extra voedingswaarde en helpen ons gezond afslanken. Wetenschappelijk onderzoek toont steeds meer aan dat kruiden en specerijen zelfs heel wat aandoeningen kunnen voorkomen of de symptomen ervan sterk verzachten.

  In zowat alle Aziatische landen kent men de kwaliteiten van kurkuma al lang. Reeds eeuwen geleden gebruikten men daar kurkuma om voeding langer vers te houden. Kurkuma wordt ook gebruikt in de ayurvedische geneeskunde, de traditionele geneeskunde van India. Dat is eveneens het geval in zowel de traditionele geneeskunde in China, Japan, IndonesiŽ en Thailand.

  Smaakmaker met geneeskracht
  Nog niet zo lang geleden gebruikten we kruiden en specerijen uitsluitend in de keuken als pittige smaakmaker van tal van gerechten. Kruiden die we dagdagelijks gebruiken in de keuken hebben echter een krachtige geneeskracht. Dat is lang geen fabeltje, maar werd al meermaals wetenschappelijk bewezen. Zowel kruiden als specerijen barsten niet alleen van de antioxidanten maar even goed van allerlei onmisbare vitaminen, mineralen en spoorelementen. Antioxidanten zijn belangrijk ter bescherming en neutralisatie van vrije radicalen die je ziek maken en je verouderingsproces negatief beÔnvloeden. Kruiden en specerijen schakelen tegelijk je metabolisme of stofwisseling naar een hoger toerental waardoor je vlugger gezond zal afslanken. Ieder kruid heeft zijn specifieke geneeskrachtige werking. Ze versterken je immuunsysteem en verhogen je lichamelijke weerstand. Heel wat kruiden werken ontstekingsremmend en zijn doeltreffend bij de behandeling van infecties. Anderen hebben dan weer een positieve invloed op je psychishe gezondheid en helpen bij stres, angst en/of depressie.

  Kurkuma doodt kankercellen
  Een kruid met sterke geneeskracht is ongetwijfeld kurkuma, koenjit of geelwortel. Kurkuma helpt tegen allerlei ouderdomsziekten en doodt zelfs kwaadaardige kankercellen, dat werd dankzij tal van onderzoeken wetenschappelijk bewezen. Al deze studies toonden eensgezind aan dat kurkumine, het belangrijkste actieve bestanddeel van kurkuma, de ontwikkeling van kanker en dan vooral van borst- , long- en nierkanker maar ook van kanker aan de dikke darm, de lever, de maag, de eierstokken en van leukemie sterk kan afremmen.

  Kurkuma is ook doeltreffend tegen:.../...

  Lees verder...
  Laatst aangepast door Leontien : 21-03-13 om 10:55

Soortgelijke onderwerpen

 1. Column: De beste kruiden om je lichaam natuurlijk te ontgiften
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 2
  Laatste Post: 19-07-13, 13:52
 2. Column: Beter slapen met deze kruiden
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 0
  Laatste Post: 09-12-12, 16:57
 3. Column: Voeding en kruiden tegen fibromyalgie
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 11
  Laatste Post: 14-07-12, 18:44
 4. Column: Vrouw: voeding, kruiden en acupunctuur tegen opvliegers
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 1
  Laatste Post: 25-05-12, 20:48
 5. Column: Beter slapen met kruiden
  By FRANCOIS580 in forum Artikelen van Francois
  Reacties: 10
  Laatste Post: 14-05-12, 22:03