Weergeven resultaten 1 tot 3 van 3

Onderwerp: Gezonde leefstijl neemt risico op sterfte af

 1. #1

  Premium ++ Account
  Leontien's Avatar
  Lid sinds
  12-09-2002
  Locatie
  Nijmegen
  Posts
  2.676
  Dagboek berichten
  2

  Standaard Gezonde leefstijl neemt risico op sterfte af

  De aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds op het gebied van voeding en leefstijl verlagen het risico op sterfte aan kanker, hart- en vaatziekten en ziekten van de ademhalingsorganen met 34 procent. Dat blijkt uit een nieuw en grootschalig onderzoek onder bijna 380.000 mensen uit 9 Europese landen waaronder Nederland. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds formuleerde tien aanbevelingen op het gebied van voeding en leefstijl voor een lager risico op het krijgen van kanker.

  Voor het onderzoek zijn er bijna 380.000 deelnemers uit 9 Europese landen meer dan 12 jaar lang gevolgd. De onderzoekers vergeleken de deelnemers die de aanbevelingen het nauwst volgden met de deelnemers die dat het minst deden.

  De mensen die het nauwst de aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds volgden, hadden 20 procent minder risico op sterfte aan kanker, 44 procent minder risico op sterfte aan hart- en vaatziekten en beroerte, en zelfs 50 procent minder risico op sterfte aan ziekten van de ademhalingsorganen vergeleken met de mensen die dat het minst deden.

  Onderzoekers hebben daarnaast ook geconstateerd dat een gezond gewicht het risico op sterfte aan verschillende ziekten met 22 procent verlaagde. Het eten van groente, fruit en andere vezelrijke voeding verlaagde het risico op sterfte aan verschillende ziekten met 21 procent, en het risico op sterfte specifiek aan kanker met 17 procent.

  Het beperken van de consumptie van alcohol tot 2 glazen voor mannen en 1 glas voor vrouwen per dag verlaagde het risico op sterfte aan kanker met 21 procent.
  Je kan de wind niet veranderen, maar hoe je zeilen staan bepaal jezelf.

 2. #2

  Standaard Re: Gezonde leefstijl neem risico op sterfte af

  zonder twijfel allemaal waar. Maar wat wordt er gedaan op de kwaliteit van de lucht die we inademen? Zit hier ook niet een heel groot risico aan verbonden? En wanneer wordt er eindelijk eens duidelijk op onze voeding gezet wat er juist inzit. Er schuilen veel addertjes onder het gras, maar daar wordt blijkbaar geen of uiterst weinig aandact aan besteed. En bovendien, wat heb je eraan als je vandaag "perfect" gezond gaat leven. Je gaat jezelf veel kleine pleziertjes ontzeggen en binnen een jaar wandel je over het zebrapad en je wordt omver gereden. Of je valt van de trap en breekt je nek ..... Daar ga je dan met je gezonde manier van leven. Veel aan de kant gelaten, perfect volgens het boekje geleefd maar er bestaat geen garantie op een langer leven als je letterlijk alle risico's meetelt. Dan liever korter leven met die kleine extra plezietjes wat ze me niet meer kunnen afpakken. 't Is maar een manier van denken want het is niet mn bedoeling om iemand te ontmoedigen "gezond" te gaan leven.

 3. #3

  Standaard Re: Gezonde leefstijl neem risico op sterfte af

  Ben het gedeeltelijk met deze schrijver eens de kwaliteit van de lucht is ook voor mij een probleem maar als je daarnaast gezond leeft dan is het niet en slechte lucht en een ongezond leven dus dubbelop.Ook is het niet zo dat als je gezond leeft je allerlei pleziertjes moet ontzeggen want gezond eten is ook absoluut lekker eten en een drankje is ook niet verboden alleen overdadig gebruik.En gezond leven,bewegen en letten op wat je eet,geeft direct een goed gevoel en je voelt je er prettig bij je moet het inderdaad niet alleen doen om ouder te worden maar je niet goed voelen en daarna van de trap vallen of aangereden worden is weer dubbelop

Soortgelijke onderwerpen

 1. Bewegen hoort bij een gezonde leefstijl - Artikel
  By Leontien in forum Welness en gezondheid
  Reacties: 1
  Laatste Post: 15-08-18, 09:24
 2. CBS: gezondere leefstijl moeilijk - RTL Nieuws
  By Nationaal Gezondheids Forum in forum Nieuwtjes over gezondheid en welzijn
  Reacties: 0
  Laatste Post: 17-03-10, 04:09
 3. Forse daling borstkanker-sterfte - Blik op Nieuws
  By Nationaal Gezondheids Forum in forum Nieuwtjes over gezondheid en welzijn
  Reacties: 0
  Laatste Post: 29-10-07, 12:30
 4. 50% kankersterfte te voorkomen door gezonde leefstijl - Blik op Nieuws
  By Nationaal Gezondheids Forum in forum Nieuwtjes over gezondheid en welzijn
  Reacties: 0
  Laatste Post: 13-09-07, 00:04
 5. Sterfte in ziekenhuis verschilt sterk - BN/De Stem
  By Nationaal Gezondheids Forum in forum Nieuwtjes over gezondheid en welzijn
  Reacties: 0
  Laatste Post: 07-05-07, 13:00