Weergeven resultaten 1 tot 3 van 3

Onderwerp: Superfood is hot

 1. #1

  Premium ++ Account
  Leontien's Avatar
  Lid sinds
  12-09-2002
  Locatie
  Nijmegen
  Posts
  2.676
  Dagboek berichten
  2

  Standaard Superfood is hot

  Het is helemaal ‘hot’ en de media staan er vol van: Superfood. Maar wat is het nu eigenlijk? Wat maakt een product tot Supervoeding en wat vinden we er nu al van terug in ons dagelijkse voedingspatroon? Wat is de functie ervan en welke producten vallen onder deze noemer? Een kijkje in de wondere wereld van Supervoeding met een vleugje zomerzon.

  ProteÔnen, mineralen, vitaminen, enzymen, antioxidanten, polysachariden, essentiŽle vetzuren en aminozuren, vrij van pesticiden, chemicaliŽn en (groei)hormonen. Allemaal kenmerken van ‘Superfood’. Maar wat maakt die planten, vruchten, zaden en noten, maar ook diverse groente, vis, vlees en kiemen die onder deze verzamelnaam vallen nu zo bijzonder? Al deze voedingssoorten bevatten meer dan twaalf positieve eigenschappen voor de gezondheid. Ons lichaam heeft behoefte aan Supervoeding en de positieve eigenschappen die het biedt. Met Supervoeding is het eenvoudig om eventuele tekorten snel en effectief aan te vullen en je gezondheid en vitaliteit te omarmen. Meer binnenkrijgen, met minder eten. Met het vermijden van voedingssoorten met lege calorieŽn en deze te vervangen door Supervoeding krijgt een maaltijd of snack meer inhoud. Hierdoor raakt je eerder verzadigd en hoef je dus minder te eten. Neem bijvoorbeeld een handje (ongezouten) amandelen of goji bessen in plaats van chips of vervang je portie rijst door een portie quinoa.

  Maar wat zijn dan die lege calorieŽn die u beter kunt vermijden? Lege calorieŽn bevinden zich in voedingssoorten die ons lichaam niet echt nodig heeft om te functioneren. Ze bevatten weinig tot geen vitaminen en/of mineralen, maar wel een hoog aantal calorieŽn. Dus de volgende keer wellicht toch die reep chocolade in de automaat laten zitten?

  Wat doet Supervoeding dan met uw gezondheid en vitaliteit? Los van het feit dat het erg lekker is, zijn deze voedingssoorten ook zeer functioneel. Ze dragen bij aan zowel je uiterlijke als innerlijke verzorging. Twee tot drie supervoedingsmiddelen aan je dagelijkse eetpatroon toevoegen, is al een heel goed begin. De positieve eigenschappen voeden namelijk uw organen, sterken je immuunsysteem aan en zijn allen goed door het lichaam opneembaar. Tevens dragen zij bij aan de gezondheid van je huid, haar en nagels.

  Eet jij dagelijks superfood?
  Je kan de wind niet veranderen, maar hoe je zeilen staan bepaal jezelf.

 2. #2

  Standaard Re: Superfood is hot

  Het lijkt me sowieso niet gezond als je TEVEEL op je voeding let als dat eigenlijk niet nodig is. Er wordt toch gezegd eet met mate en gevarieerd? Lijkt me wel prima dan.

 3. #3

  Standaard Re: Superfood is hot

  DAVID WOLFE - SUPERFOODS !!! FANTASTICH BOEK!

  Ik ben nu al helemaal van 4 life met:
  -Spirulina
  -Chlorella
  -MArine Phyto plankton! allemaal algen en plankton

  verder honing en bijenpollen! supergezond!

  voor de rest heb je niet veel anders nodig!

  maar dure commerciele onzinproducten zijn bij mij en andere Superfoodfans VOOR ALTIJD VERLEDEN TIJD!

  EET PUUR NATUUR! en geen commerciele kunstmatige neppe fake-foods, maar ECHTE PURE NATURAL FOODS! zoals spirulina en chlorella en Marine Phyto plankton! en natuurlijke bijenproducten!

  nogmaals iedereen: Superfoods van DAvid Wolfe is een fantastische gids voor supervoeding! het kan je leven naar zoveel beter veranderen!