Een zinktekort komt veel vaker voor dan men had gedacht. Zink wordt niet in het lichaam opgeslagen en moet dus dagelijks uit de voeding gehaald worden. Een zinktekort kan op elke leeftijd voorkomen. Naar schatting heeft zoín 40% van de bevolking boven de 50 een tekort aan zink.

Zink is een spoorelement. Dit betekent dat we er maar een zeer kleine hoeveelheid van nodig hebben. Het is echter wel een uitermate belangrijk mineraal. Zink is zeer belangrijk voor het immuunsysteem.

Immuunsysteem
Onderzoekers in Ohio hebben ontdekt dat zink in staat is het immuunsysteem te kalmeren als het te sterk reageert. Zij verrichtten onderzoek naar patiŽnten die op de intensive care lagen met een sepsis. Een sepsis is een bloedvergiftiging en doodsoorzaak nummer 1 op de intensive care. De onderzoekers ontdekten dat er in de immuuncellen een eiwit zit dat zink in de cel lokt. Eenmaal in de cel remt zink de afweerreactie, waardoor een overdreven reactie uitblijft. Dit mechanisme verklaart ook waarom zink de duur van een verkoudheid en griep verkort.

Lees verder http://evitalien.nl/wordpress/?p=362