Astigmatisme is een oogaandoening die tot een bepaalde optische afwijking in het menselijk oog leidt. Bij een normaal oog heeft het hoornvlies in elke richting dezelfde kromming. De meest voorkomende vorm is corneaal astigmatisme. In dit geval zal het buitenste hoornvlies niet mooi rond maar eerder ovaal zijn. Vanzelfsprekend produceert een ovale lens geen zuiver beeld en dus zal het beeld in een asrichting mooi op het netvlies vallen maar in de andere asrichting er net voor of achter. Het is mogelijk om de vorm van het hoornvlies aan te passen door middel van refractiechirurgie met behulp van een laser.

Bij de ĎTransPRK No-Touch methode wordt er geen flap gemaakt. Voor het wegmasseren van de dioptrieŽn wordt een klein gedeelte van het epitheel doormiddel van laserstralen verwijderd. Het risico dat tijdens het maken van een flap een scheur tevoorschijn kan komen is bij deze methode onmogelijk omdat er helemaal geen flap wordt gemaakt.

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Het enige nadeel is dat het genezingsprocess iets langer duurt (1-2 dagen) dan een gewone Lasik behandeling met flap. Na de vierde dag van de behandeling worden gedurende de eerste nacontrole de beschermlenzen verwijdert door de arts. We kunnen hooguit zeggen dat de resultaten voortreffelijk zijn.

Een ĎTransPRK No-Touch behandeling is vooral aan te raden bij mensen die een te dunne hoornvlies hebben en geen gewone Lasik behandeling kunnen ondergaan en bij diegenen die het eng vinden om een sneetje in hun ogen te krijgen. Bin deze behandelmethode wordt het oog helemaal niet aangeraakt.

Ooglaseren Turkije met de veiligste techniek op de wereld Transprk (No touch methode. Nederlandstalige persoonlijke VIP begeleiding door begeleider die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met nederlandse ooglaserpatienten. Multifocale implantlenzen behandeling door oogarts met meer dan 25 jaar ervaring. Geen wachttijden. Prive transfer luchthaven-hotel en terug bij de behandelprijs inbegrepen met OoglaserVIP. Tel: (0031) Ė 53 Ė 302 02 11(7/24 bereikbaar) E: [email protected]