Weergeven resultaten 1 tot 1 van 1

Onderwerp: Thalassotherapie tegen rugpijn - Artikel

 1. #1
  Forum Admin
  Premium ++ Account
  Agnes574's Avatar
  Lid sinds
  13-02-2007
  Locatie
  Gent
  Posts
  7.749

  Exclamation Thalassotherapie tegen rugpijn - Artikel

  Thalassotherapie, goed tegen rugpijn
  ThalassotherapieŽn zijn heel erg geschikt voor mensen met rugpijn. Het verwarmde zeewater heeft een weldoende invloed op de spieren en de gewrichten. Dat, in combinatie met gerichte kinesitherapie en de goede eigenschappen van de gebruikte algen, verricht wonderen.


  Thalassotherapie aangewezen bij reuma


  Reuma, en meer bepaald rugpijn en ontstekingen van de gewrichten, is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen een thalassotherapie volgen. Vooral in Frankrijk is de therapie een groot succes. Zowat elke ruglijder kent er de baden, de warmte en de massages die zijn rugpijn verzachten. En in deze drie gebieden verrichten de thalassokuren ook wonderen.

  Als men in het zwembad is ondergedompeld, gaat het zeewater de gewrichten ontspannen. Het maakt ze soepel en vergemakkelijkt de bewegingen en de mobiliteit ervan. De warmte van het water heeft dan weer een sterk relaxerend effect.Thalassokuren houden ook allerlei soorten hydromassages in bad of in de douche in. Hierbij worden waterstralen onder hoge druk op bepaalde zones van het lichaam gericht, met een heel weldadig effect op de spieren. Ze hebben tegelijk een ontspannende en pijnstillende werking en bevorderen de doorbloeding.

  In een thalassokuur kan men ook allerlei massages en andere soorten verzorging krijgen.
  Vakkundig geschoolde kinesisten verlenen hier specifieke aanvullende zorgen met modder, algen, etherische oliŽn…


  Algen, onmisbare aanvulling op de thalassotherapie

  Algen, vooral bruinwieren - een groep van algen die zeer rijk is aan mineralen en oligo-elementen -, hebben als eigenschap dat ze de spieren ontspannen en pijn verzachten. Ze helpen ook via transpiratie de afvalstoffen afdrijven, voorzien het lichaam opnieuw van mineralen en maken de huid gezond.
  Deze algen worden op de zeebodem vergaard, vervolgens fijngemalen en met een nauwkeurig bepaalde hoeveelheid zeewater vermengd. Ze worden dan gebruikt in de vorm van een warme pasta die royaal wordt uitgesmeerd over een kleiner of groter deel van het lichaam. Om de warmte vast te houden wordt het lichaam in een omslag gewikkeld. Soms wordt hiervoor ook een infrarode lamp gebruikt. Die warme dikke brij ontspant de spieren, verzacht de pijn, en versnelt de bloedsomloop, waardoor de uitscheiding van de afvalstoffen bevorderd wordt en de oligo-elementen via de poriŽn de huid makkelijker kunnen binnendringen.


  Na de ontspanning, de spiertraining

  Een behandeling van de rug is niet volledig zonder spiertraining. Daarom omvatten de thalassokuren bovenop de onmisbare aspecten van ontspanning ook lessen in aquagym en spiertraining. Het doel hiervan is het versterken en ontwikkelen van de spieren. Aquagym leent zich daar bijzonder goed voor omdat de oefeningen onder water gebeuren. Het risico op spier- en gewrichtsletsels is daardoor minimaal. Het lichaam weegt onder water 4 keer minder omdat het gedragen wordt en voelt dus licht aan. Maar het effect van de oefeningen op de spieren en gewrichten blijft hetzelfde…


  (bron: e-gezondheid.be)
  Laatst aangepast door Sylvia93 : 24-11-09 om 14:21
  De mooiste dingen in het leven kun je niet zien of aanraken,die moet je in je hart kunnen voelen...

  Het beste medicijn is een hond ... heeft gťťn enkele bijwerking

Soortgelijke onderwerpen

 1. Tips om te bewegen bij lage rugpijn - Artikel
  By Agnes574 in forum Sport en spieren
  Reacties: 5
  Laatste Post: 14-02-12, 23:20
 2. Rugpijn,bloed in de mond-wat is dit?
  By Lady in forum Zenuwen en beendergestel
  Reacties: 5
  Laatste Post: 01-12-10, 19:02
 3. Spa,Balneo en Thalassotherapie:wie doet wat? - Artikel
  By Agnes574 in forum Welness en gezondheid
  Reacties: 0
  Laatste Post: 14-02-08, 17:20
 4. Thalassotherapie tegen cellulites - Artikel
  By Agnes574 in forum Welness en gezondheid
  Reacties: 0
  Laatste Post: 09-01-08, 01:36