Weergeven resultaten 1 tot 3 van 3

Onderwerp: Bach Bloesems - Artikel

 1. #1
  Premium ++ Account Petra717's Avatar
  Lid sinds
  31-01-2007
  Locatie
  Leven gaat in sneltreinvaart
  Posts
  1.909
  Dagboek berichten
  18

  Exclamation Bach Bloesems - Artikel

  Bach Bloesems

  'Een gezonde geest in een gezond lichaam' is een spreuk die eeuwen oud is. Meestal wordt ze gebruikt om aan te duiden dat je door voldoende te bewegen je geest fit kan houden. De Engelse dokter Edward Bach deed uitgebreid onderzoek naar het omgekeerde: hoe kan je je lichaam gezond houden door emotionele onevenwichten in je geest te genezen? Hij ontwikkelde een systeem van 39 zogenaamde 'bachbloesemremedies'.


  Bloesems?

  Dokter Edward Bach ontdekte de helende kracht van 37 plantenbloesems en zuiver bronwater. Elk van deze planten helpt bij een specifiek mentaal onevenwicht. Wie angstig is, schuldgevoelens heeft, jaloers is of depressief, heeft een grotere kans om ook lichamelijk te reageren met ziekte. Het heeft weinig zin om enkel de symptomen van de ziekte (hoofdpijn, hoge bloeddruk, maagklachten, slapeloosheid,...) te behandelen. Als tegelijk ook de wortels van de klacht kunnen aangepakt worden, zal de genezing veel vlotter verlopen en wordt de kans op herhaling kleiner.

  Bachbloesems werken dus in op de geest en kunnen als ondersteuning gebruikt worden van de klassieke geneeskunde. Verder kunnen ze ook voorkomen dat emotionele problemen zo erg worden dat ze zich ook fysiek uiten.

  Een voorbeeldje
  Voor wie het hele gegeven nog erg abstract lijkt, kan een voorbeeld helpen. Eťn van de bloesems is Walnut. Deze remedie helpt bij wie uit het lood geslagen is door veranderingen. Kinderen die voor het eerst naar school gaan, kunnen daar behoorlijk van onder de indruk zijn. Ze kunnen slechter gaan slapen omdat er zoveel nieuwe indrukken zijn. Een behandeling met Walnut kan de overgang makkelijker maken.


  Zeven categorieŽn
  Dokter Bach deelde zijn bloesemremedies in in zeven categorieŽn.
  Angst; Aspen, Cherry Plum, Mimulus, Red Chestnut, Rock Rose
  Onzekerheid;Cerato, Gentian, Gorse, Hornbeam, Scleranthus, Wild Oat
  Onvoldoende intresse in het heden;Chestnut Bud, Clematis, Honeysuckle, Mustard, Olive, White Chestnut, Wild Rose
  Eenzaamheid;Heather, Impatiens, Water Violet
  Overgevoeligheid;Agrimony, Centaury, Holly, Walnut
  Moedeloosheid of wanhoop;Crab Apple, Elm, Larch, Oak, Pine
  Overbezorgheid voor het welzijn van anderen;Beech, Chicory, Rock water, Vervain, Vine

  Hoe werkt dat dan?
  Bachbloesemremedies koop je in kleine flesjes in een reformzaak of natuurwinkel. Om deze te maken, worden bloesems in een schaal water in de zon gezet. Zodra de bloesems verwelkt zijn, worden ze verwijderd en wordt het water gemengd met wat alcohol om beter te bewaren. Het water dat de energie van de bloesems overgenomen heeft, wordt gebotteld.

  Wie bachbloesems gebruikt, kan dat op verschillende manieren.

  In acute situaties kunnen twee druppels per remedie in een beetje water opgelost worden. Dat wordt in kleine slokjes opgedronken.
  Wie enkele dagen helende kracht nodig heeft, vult 's morgens een flesje van een halve liter met water en doet er twee druppels van elke nodige remedie in. Doorheen de dag wordt het flesje beetje bij beetje leeggedronken.
  Wie structurele problemen wil aanpakken, zal vier druppels in een flesje van 30 ml bronwater oplossen en van dit flesje gedurende enkele weken dagelijks vier maal vier druppels nemen.

  Kwakzalverij!
  Wie heel nuchter is, kan het moeilijk hebben met het idee: energie uit bloesems in water? Puur chemisch gezien zit in de flesjes inderdaad enkel water en alcohol. (Vandaar dat ze zonder problemen kunnen gebruikt worden in combinatie met klassieke geneeskunde en bijvoorbeeld ook bij baby's gebruikt worden.)

  Toch zijn vele sceptici al aangenaam verrast door het effect van bachbloesems. Dat het niet zomaar gaat over een placebo-effect, bewijzen de goede resultaten die moeders halen bij hun jonge baby of eigenaars die hun huisdieren zien veranderen dankzij bachbloesems.

  37, 38 of 39?
  Het totale aantal bachbloesemremedies is 39. Deze bestaan uit 37 bloesemremedies, de remedie Rock Water (de energie van bronwater) ťn de samengestelde Rescue Remedy. Deze laatste is samengesteld uit vijf remedies en wordt gebruikt in noodgevallen.

  Word nog verder aangevuld.....

  Huidige bronnen: mamalies.infoteur.nl, bachbloesem.startpagina.nl
  Just remember everyone reacts in a different way...
  Just respect that, even when it's hard...

 2. #2

  Standaard Re: Bach Bloesems

  hallo

  heeft er iemand ervaring die genezen is met deze bloesems?
  DANK U

 3. #3
  Banned Premium ++ Account
  Lid sinds
  17-02-2010
  Locatie
  overijssel
  Posts
  4.076

  Standaard Re: Bach Bloesems - Artikel

  heb de resque van bach geprobeerd, hielp bij mij niets, misschien omdat ik med. slik??