Het hebben van jonge kinderen heeft geen invloed op het seksleven. Ouders van jonge kinderen hebben evenveel seks als ouders zonder kinderen. Ook geven ze hun seksleven hetzelfde cijfer.

Dit blijkt uit het Relatie- en Seksonderzoek dat woensdag verschijnt in het week blad HP / De Tijd.

Orgasme
De onderzoekers menen dat ouderen het zelfs beter voor elkaar hebben dan jongeren. “Omdat ouderen beter op elkaar ingespeeld zijn, beleven ze veel plezier aan elkaar. Bij acht op de tien ouderen leidt seks vrijwel altijd tot een orgasme en dat is meer dan bij jongeren. Driekwart van de ouderen vindt dan ook dat de partner tegemoet komt aan hun wensen. Dat leidt er weer toe dat ouderen minder vaak seks hebben tegen hun zin.

Hoewel ouderen en jongeren seks hetzelfde cijfer geven, zijn er nog meer verschillen. Zo hebben ouderen veel minder last van jaloezie. Zij vinden het dan ook niet erg als hun partner om zich heen kijkt. Tweederde van de 55-plussers mag flirten, ook waar de partner bij is. Jongeren tussen de 18 en 24 jaar denken daar heel anders over. Daar mag niet nog de helft flirten van de partner.Ook vinden ouderen overspel niet direct een reden om uit elkaar te gaan. Jongeren zien dat anders. Daar geldt in acht op de tien gevallen: één keer de ander betrappen op overspel en de relatie is uit.


Tips voor een gezonde relatie: Vermijd televisie, stress en vieze onderbroeken. Werkelijk alles kan je afleiden van seks en jouw seksuele gevoelens voor je partner.Regel zonodig een oppas en maakt afspraakjes met elkaar. Wees niet alleen vader of moeder. Probeer net zoveel energie in je partner te steken als je in je kinderen.Denk terug aan de beginperiode van de relatie. Dus aan alles dat aan het begin van de relatie zo leuk was aan hem of haar.

Voor meer info: http://www.planet.nl/planet/show/id=...8814/sc=cf53da